De specialist in tuinmeubelen voor in jouw tuin!

  • Menfacts
  • juli 27, 2018
  • Comments Off
tuinmeubelen
Een eigen tuin achter of voor het huis is veel waard. Je hebt heerlijk de ruimte om te genieten van het weekend, een vrije avond of een vakantie. Het wordt echter pas écht genieten wanneer je kiest voor de juiste tuinmeubelen in je tuin. Dat heeft lang niet altijd te maken met persoonlijke smaak: de tuinmeubelen moeten immers ook bij de afmetingen van de tuin passen en moeten genoeg plaats bieden aan alle mensen die willen zitten.

Hoe gebruik jij je tuin?

Voordat je begint met het zoeken naar tuinmeubelen, is het goed om jezelf te vragen hoe je de tuin eigenlijk gebruikt. Wordt er veel gespeeld in de tuin en moet er makkelijk ruimte gemaakt kunnen worden? Dan kies je voor tuinmeubelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Heb je echter vooral een tuin om ontspannen te kunnen zitten en heb je geen kleine kinderen die met regelmaat aan het spelen zijn in de tuin? Dan kun je ook kiezen voor grotere meubels die niet te verplaatsen zijn. Aangezien tuinmeubelshop.nl met tuinsets een enorm aanbod heeft, is er altijd genoeg om uit te kiezen. Zo vind je de meubels die het best passen bij hoe jij je tuin wilt gebruiken.

Het bekijken van de mogelijkheden

Kies nooit het eerste set dat je ziet. Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden en het is verstandig om eerst inspiratie op te doen. Zo zijn er complete houten opstellingen die erg fraai kunnen staan in je tuin, maar die wel af en toe wat onderhoud nodig hebben. Er zijn ook loungesets waarbij geen hout gebruikt is en die gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. Aangezien alle opties hun eigen voordelen en nadelen hebben, is het goed om gewoon eens rustig rond te kijken. Let daarbij niet alleen op het aantal zitplaatsen: vaak is een set gemakkelijk uit te breiden om zo meer zitruimte te bieden.

Denk aan het onderhoud en de opslag

Tuinmeubelen laat je bij voorkeur niet heel het jaar buiten staan. Zorg ervoor dat de meubelen goed opgeborgen kunnen worden in de winter of afgeschermd kunnen worden. Houten tuinmeubelen vereisen daarnaast enig onderhoud. Het is niet veel werk om de meubelen weer even in de lak of olie te zetten, maar vergeet dit vooral niet: dit zorgt er namelijk voor dat de tuinmeubelen veel langer meegaan en dat is gewoon winst in je portemonnee.

Previous «
Next »