De trends in jassen voor het najaar 2020

  • Menfacts
  • oktober 12, 2020
  • Comments Off
winterjas

De herfst is nu echt gearriveerd in Nederland. Dat betekent dat de jassen weer uit de kast mogen. Na een lange, hete zomer is het vaak niet voor te stellen dat het ook anders kan zijn qua weer in ons land. Echter, na een paar weken onstuimig, en vooral nat, weer komt het besef dat het toch Nederland blijft waar we wonen. Dat betekent korte dagen en geregeld neerslag en lage temperaturen. Tijd dus om te gaan schoppen naar een goede heren jas bij bijvoorbeeld de Bijenkorf. Maar wat zijn eigenlijk de trends wat betreft jassen voor komende winter? Lees verder en we vertellen je alles over welke winterjas heren populair zijn.

Bepaalde jassen zijn tijdloos en raken niet uit de mode

Bepaalde jassen raken eigenlijk nooit echt uit de mode. Soms omdat het klassieke designs zijn, soms omdat het praktische jassen zijn, zoals een regenjas heren. Toch veranderen stijlen voor heren jassen elk seizoen en zien we verschuivingen hierin.

regenjas heren

De donsjas is praktisch en stijlvol 

De pufferjack is eigenlijk een trendy naam voor een donsjas en is puur uit praktische redenen ontworpen – om je warm te houden in de koude wintermaanden. En dat doet deze jas als geen ander! Daarom is deze jas nooit echt een mode-item geweest, maar een praktische jas waar velen niet meer zonder kunnen. Gelukkig blijft het model van de ‚puffy coat’ altijd in de mode, wat verandert zijn materialen of kleuren. Voor dit seizoen zien we pufferjacks van ‚zware’ materialen zoals leer en ribstof. 

puffer jas

Met de lammy jas kun je alle kanten op

De lammy jas is een jas met lamsvacht, wat tegenwoordig (gelukkig) steeds vaker een imitatievacht is. Deze heerlijke warme vacht kan aan de buitenkant of aan de binnenkant van de jas zitten, er zijn zelfs merken die het zowel aan de binnen- als aan de buitenkant hebben, wat de jas erg ‚fluffy’ maakt . Op deze manier kun je met dit model alle kanten op, het ligt er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat. Eén ding is echter zeker: ook deze winter blijft een lammy jas hot.

Halflange winterjassen voor 2020

Halflange winterjassen voor heren komen in verschillende soort en stijlen voor. Zo heb je bijvoorbeeld ook half lange modellen van de eerder genoemde puffer coat. Echter, het model dat we het meeste zien als half lange jas is de parka. Dit model jas straalt een en al stijl uit en blijft een klassiek ontwerp. Je kunt hem aan naar een officiële afspraak zoals een bruiloft of werk meeting, maar het is ook een jas die je snel even aantrekt voor een boodschap in de stad. Voor komende winter zien we een sterke trend in de vorm van de wollen parka. Heerlijk warm en een goede beschermer bij slecht weer, ook als je op de fiets bent.

Leren jassen, ideaal voor de Nederlandse winter

leren jack

Ook de leren heren jas gaat natuurlijk al lang mee en is een soort van basis item geworden. Leer is een natuurlijke stof die erg geschikt is voor de winter. Het isoleert, stoot water af en houdt je warm. Leren jassen heb je in allerlei verschillende modellen, maar voor heren zien we de korte leren jas  zich als trend aandienen voor deze winter. Een leren jas is daarnaast ook de ideale heren jas, hij heeft een stoere uitstraling en kan eigenlijk naar elke gelegenheid gedragen worden. Klassiekers blijven tenslotte klassiekers.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo