Een geslaagde online wijnproeverij in 5 stappen

  • Menfacts
  • februari 11, 2021
  • Comments Off
online wijn proeverij

Een avondje gezellig wijn leuten met vrienden zit er met de avondklok en alle maatregelen even niet in. Tenminste, niet met z’n allen samen aan één tafel. Maar wees niet getreurd! Je kunt namelijk ook op afstand een mooie wijnproeverij organiseren. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Bekijk hier de 5 stappen voor het organiseren van een geslaagde online wijnproeverij.

  1. Verzamel vrienden en plan je avond

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een gezellige avond hebt en dat kan niet zonder een kring aan vrienden. Zorg er niet alleen voor dat je vrienden mee doen, maar ook dat je van tevoren afspreekt welke app jullie gaan gebruiken, hoe laat jullie afspreken en deel gelijk de link naar het videogesprek. Zo is er op het laatste moment geen verwarring en voorkom je laatkomers. 

  1. Kies een thema

Voor een echte proeverij wil je niet zomaar de eerste de beste supermarkt wijn voorschotelen. Kies daarom een duidelijk wijnthema uit, zoals alleen maar wijnen uit een specifiek land, regio of zelfs druif en koop deze bij je lokale slijterij. Ben je op zoek naar een makkelijke optie? Bij Gall en Gall kun je heel gemakkelijk een wijnpakket bestellen, met gegarandeerd een aantal goede flessen. Easy!

  1. Haal bijpassende hapjes in huis

Wist je dat je wijn nog lekkerder wordt met een bijpassend hapje? Zo heeft elke wijnsoort en zelfs elke fles wijn een smaakprofiel die perfect bij een hapje past. Hoe weet je welk hapje het beste bij je wijn past? Over het algemeen wil je dat het smaakprofiel van je wijn matcht met het hapje. Dus: een complexe wijn vraagt om een complex hapje, net zoals een wijn met veel bite het beste bij een hapje met veel bite past.

  1. Let op de volgorde

Elke wijn heeft een andere smaakintensiteit. Hier wil je rekening mee houden in de volgorde van het drinken van je wijn, door de wijn met de lichtste intensiteit als eerste te drinken. Logischerwijs komt de wijn met de sterkste intensiteit als laatste. Zo zorg je ervoor dat je de smaak van elke wijn zo duidelijk mogelijk proeft. 

  1. Proef met z’n allen

Je zult tijdens het proeven al snel merken dat iedereen een andere interpretatie heeft van de wijn. Geef daarom je vrienden de uitdaging om eerst allemaal zelf op te schrijven wat ze proeven en pas daarna gezamenlijk de smaken te bespreken. Zo wordt iedereen geforceerd om zelf stil te staan bij wat je proeft en leer je het meeste!

Nu weet je exact wat je moet doen om een geslaagde online wijnproeverij te organiseren. Wie bestelt de wijn en de hapjes

Previous «
Next »