• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Een lumberjack pork steak bereiden op de bbq

Een lumberjack pork steak bereiden op de bbq

  • Menfacts
  • juli 8, 2019
  • Comments Off

Een lumberjack pork steak maken op de bbq hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, door het juiste recept aan te houden weet je zeker dat je jouw vrienden, familie of partner gaat verrassen met een overheerlijk stukje vlees. Kies bijvoorbeeld voor het onderstaande recept.

Het ideale lumberjack pork steak recept

Een Lumberjack pork steak bbq staat garant voor een avond lekker tafelen. Gebruik hiervoor dit recept:
Ingredi├źnten:
– 1200 gram procureur
– 600 ml barbecuesaus
– 300 ml (Porter) bier
– 100 ml appelazijn
– 8 gram knoflookpoeder
– 3 gram lemon peper
– 3 gram gerookte paprikapoeder
– 1 gram gedroogde oregano
Overige benodigdheden
– Aluminiumfolie
– Ovenschaal of een aluminium bak
– Pannetje
– Zipzak

Bereiding

Meng de gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, lemon peper en knoflookpoeder in een klein bakje, totdat er een rub ontstaat. Dit mengsel kun je vervolgens strooien over de stukken vlees. Masseer het mengsel in en leg de stukken vlees in een zak met sluiting. De smaken kunnen maximaal in het vlees trekken door ze drie uur te laten marineren in de koeling.

In de drie uur dat de marinade in het vlees trekt, kun je ondertussen de barbecue aanmaken. Let erop dat je twee zones maakt, een indirecte zone en een directe zone. Zorg ervoor dat je de steaks na het marineren op kamertemperatuur laat komen.
De saus voor de steaks maak je door de barbecuesaus samen met het appelazijn te verwarmen. Breng het mengsels aan de kook, roer regelmatig door de mix en laat de saus op laag vuur ongeveer vijf minuten inkoken.

Dan wordt het tijd om de steaks perfect te garen! De directe zone gebruik je om de steaks aan beide zijden mooi bruin te laten worden. Hebben de steaks deze kleur, dan kun je ze in een ovenschaal leggen. Voeg de saus toe, samen met het flesje bier. Ligt het vlees onder het sausje, dan kun je de schaal afdekken met folie en de schaal boven en indirecte zone plaatsen. De steak gaar je vervolgens in 120 minuten. De kern, die je kut meten met een vleesthermometer, gaar je tot 88 graden. Nadat de steaks deze temperatuur hebben bereikt, gaar je het geheel kort tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden.

Previous «
Next »