Het bbq seizoen is geopend!

  • Menfacts
  • maart 21, 2019
  • Comments Off
barbecue seizoen

De lente komt er weer aan, de eerste mooie lente- en zomerdagen zullen zich aandienen, dus het is tijd om weer buiten te eten. En Nederlanders mogen dat graag doen door de barbecue aan te zetten met een lekker stuk vlees erop. De barbecue is vooral met warm weer lekker makkelijk. Het voorkomt dat je langdurig in een hete keuken moet staan en dat je nadien de keuken nog moet schoonmaken. Daarnaast is vlees wat goed op de bbq is gebakken heerlijk van smaak. Maar een bbq kopen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn namelijk verschillende soorten bbq’s te koop.

Houtskoolbarbecue

Bbq’en op de klassieke en authentieke wijze doe je natuurlijk met een houtskoolbarbecue. Vlees zal met de houtskoolbarbecue de typische grillsmaak krijgen. Dit komt omdat het vlees op origineel vuur wordt gebakken. Een voordeel van een houtskoolbarbecue is dat de bbq ook gemakkelijk mee te nemen is. Je hoeft namelijk geen gasflessen mee te slepen. Maar niet iedereen vind vlees van de houtskoolbarbecue lekker en er is kans op stankoverlast. In dat geval zijn er ook alternatieven.

Gasbarbecue

De gasbarbecue is ideaal voor mensen die niet houden van vlees dat rechtstreeks op vuur is gebakken of degenen die koken op houtskool gevaarlijk vinden. Het voordeel van een gasbarbecue is dat de bbq snel op temperatuur is en dat de temperatuur ook gemakkelijk is in te stellen door middel van een draaiknop. De gasbarbecue is ook gemakkelijk te gebruiken op een binnenplaats, want de bbq zal niet veel roken. Campingaz bbq is een bekend merk gasbarbecue, die verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, van eenvoudige barbecue tot uitgebreide buitenkeuken.

Elektrische barbecue

Net zoals de gasbarbecue is ook de elektrische barbecue ontzettend handig in gebruik en volledig reuk- en rookvrij. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken en je kunt direct je vlees op de grill leggen. Elektrische barbecues zijn niet voorzien van een rooster, maar van een grillplaat. Een ander groot voordeel is dat de elektrische barbecue erg gemakkelijk te reinigen is.

Buitenkeuken

De buitenkeuken is er voor mensen die naast bbq’en wat uitgebreider willen koken. De buitenkeuken is normaliter op gas of elektriciteit, waardoor je vlees gemakkelijk kunt grillen. De buitenkeuken heeft verder kookpitten om ook andere gerechten op te koken, zoals een saus. Soms is er een wokpit aanwezig, zodat je ook de nodige groenten kunt wokken voor bij je vlees. De buitenkeuken is de deluxe versie van de bbq.

Previous «
Next »