Hoe stel je een passende scooterverzekering samen? 

  • Menfacts
  • september 13, 2023
  • Comments Off
scooterverzekering

Iedereen die in Nederland met een scooter de weg opgaat, moet deze verplicht laten verzekeren. Met een goede verzekering voorkom je dat een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt, ertoe leidt dat je jezelf diep in de financiële problemen stort. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor het afhandelen van de schade van de tegenpartij en zonder verzekering kan dit tot grote schulden leiden. Een scooterverzekering afsluiten is daarom van groot belang. De vraag is echter: hoe zorg je ervoor dat je een verzekering kiest die geheel bij jouw scooter of bromfiets aansluit, maar die niet te duur is? Wij laten je graag zien hoe je dit kunt realiseren. Je zult zien dat het niet moeilijk is om tot een scherpe deal te komen waar jij enkel voordeel van zult hebben. 

Wat heeft jouw voertuig nodig? 

Sommige mensen kijken bij het afsluiten van een verzekering voor hun scooter of hun bromfiets enkel naar de hoogte van de maandelijkse premie die zij moeten betalen. Dat is niet altijd verstandig. Veel beter is het namelijk om te kijken naar de leeftijd van je voertuig wanneer je een bromfietsverzekering afsluiten gaat. Er zijn namelijk drie soorten basisverzekeringen met elk hun eigen dekking. Heb jij een nieuwe scooter gekocht, dan is het verstandig om een pakket te kiezen met een uitgebreide dekking. Meestal kiest men dan voor de all-riskverzekering. Hiermee wordt niet alleen de schade gedekt die jij aan de tegenpartij hebt toegebracht, maar ook de schade die jijzelf opgelopen hebt. Heb je een oude scooter, dat wil zeggen een van vier jaar of ouder gekocht, dan heb je vaak voldoende aan de WA-basisverzekering. Met deze verzekering is enkel de schade van de tegenpartij gedekt. Gezien het feit dat de dagwaarde van jouw scooter gering is, kan het vaak niet meer uit om jouw scooter nog te repareren. Het is in dat geval voordeliger om een ander voertuig te kopen. 

Heb je extra aanvullingen nodig? 

In Nederland ben je verplicht om een basisverzekering voor je scooter af te sluiten. Wanneer je gaat kijken naar wat voor jou de beste optie is, zul je zien dat je ook nog aanvullende verzekeringen kunt toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Zo kun je bijvoorbeeld pechhulp nemen. Met deze verzekering weet je zeker dat je altijd thuiskomt want als je scooter er plotseling mee ophoudt, kun je op ieder moment van de dag je verzekering bellen die voor vervangend vervoer zorgt. Je scooter wordt afgeleverd bij de garage zodat deze gelijk gemaakt kan worden. Spreekt dit je aan, voeg deze aanvullende verzekering dan zeker toe aan je polis. 

Regel je verzekering vandaag nog

Een verzekering afsluiten voor je scooter of bromfiets, is heel eenvoudig. Het enige wat je moet doen, is even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun je meer info vinden over de drie basisverzekeringen en ook over de aanvullende verzekeringen. Met een paar klikken selecteer je wat jij nodig hebt en binnen een paar minuten ben je goed verzekerd. Eenvoudiger kan bijna niet.

Previous «
Next »