Is private lease ook voor jou interessant?

  • Menfacts
  • december 24, 2021
  • Comments Off
private lease aanbieding

Steeds meer mensen ontdekken private lease als financiering voor de aankoop van een nieuwe auto. Deze vorm van leasen haalt namelijk alle zorgen weg: je hoeft niet meer te denken aan je autoverzekering of onderhoud en je wordt ook nooit meer geconfronteerd met hoge kosten van de garage omdat ook het onderhoud onder deze vorm van leasen valt. Niet voor niets dat private lease de afgelopen jaren zo populair is geworden, of het nu gaat om een Duitse personenauto of een van de nieuwste elektrische auto’s van 2021. Echter is private lease niet voor iedereen interessant. Je zult wel een minimaal aantal kilometers per jaar moeten rijden bijvoorbeeld. Om te kijken of private lease voor jou interessant is hebben we hieronder de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Met private lease heb je nooit onverwachte kosten aan je auto

Het grootste voordeel van private lease is dat je nooit onverwachte kosten hebt. Alle kosten van het onderhoud, wat die ook moge zijn, zijn inbegrepen. Hierdoor zijn de enige variabele kosten die je hebt voor het rijden van de auto die van brandstof (of elektriciteit) en die van eventuele boetes. Niet voor niets dus dat steeds meer mannen voor een private lease auto kiezen, je hebt nooit kans op financiële tegenvallers.

Private lease als lening vaak voordeliger dan andere vormen van krediet

Vaak is private lease een goedkope manier om een nieuwe auto te kunnen kopen. De rente hierop valt namelijk erg mee, zeker als je die vergelijkt met de rente die je tegenwoordig betaald over een lening. Je moet echter wel een vast inkomen hebben om in aanmerking te komen voor private lease. Daarnaast hoef je bij deze vorm van kopen geen eigen geld in te leggen als aankoopsom.

Vergelijk de private lease altijd met andere kredietvormen om een goed beeld te krijgen

Private lease is een financieringsvorm, die dus voordeliger kan uitpakken dan zelf geld lenen voor de aankoop van een auto. Wel is het verstandig die variant ook uit te rekenen. Heb je weinig eigen geld en nog geen no-claim korting opgebouwd op de autoverzekering, dan is het een aantrekkelijke optie voor een nieuwe en betrouwbare auto. 

Mocht je op zoek zijn naar een huis en daar op korte termijn een hypotheek voor willen afsluiten, dan kun je beter wachten met een private lease contract. Ondanks dat je door de wooncrisis ook juist weer meer kunt lenen. Heeft een private lease contract wel invloed op het maximaal te lenen bedrag voor een hypotheek, omdat private lease natuurlijk ook een lening is. Zo brengt de bank namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering op de maximale maandelijkse woonlasten. Dat is overigens ook zo als je een lening afsluit voor een auto.

Private lease is vaak voor ouderen erg interessant

Ook voor oudere mensen kan het interessant zijn, omdat zij vaak moeilijker geld kunnen lenen bij financiële instellingen voor de aankoop van een auto. Private lease is dan een optie. Wel hanteren sommige aanbieders van private lease een maximum leeftijdsgrens. Let op aanbiedingen of acties, daar valt voordeel te halen. Leasemaatschappijen kopen groot in, en kunnen dat voordeel deels aan de klant gunnen. 

Als je met een auto die je via private lease hebt aangeschaft schade rijdt, dan hoeft die schade niet van invloed te zijn op je maandbedrag. Dan moet je echter wel leasen via een maatschappij die een keurmerk Private Lease heeft. Kan de schade niet op een tegenpartij verhaald worden? Dan geldt meestal wel een eigen risico van maximaal €500. Het eigen risico geldt per schade en betaal je in principe direct. 

Previous «
Next »