Kite Buggying

  • Menfacts
  • August 15, 2018
  • Comments Off
kite buggy

Elke man houdt ervan om nieuwe, uitdagende sporten uit te proberen, en kite buggying of kite karten is ongetwijfeld een van de beste! Als je je eigen grenzen wil verleggen en het beste wil halen uit een uitje met vrienden of collega’s, dan moet je deze vernieuwende sport zeker en vast eens uitgeprobeerd hebben.

Natuurlijk wil je wel op voorhand weten wat die sport precies inhoudt. Wat meer informatie daarover is dan ook van groot belang als je er veilig aan wil beginnen en er volop van wil genieten!

Wat is kite buggying?

Kite buggying is een sport waarbij men op een soort van wagentje over het strand wordt getrokken, met behulp van een vlieger die de wind opvangt. Het is de ideale sport voor zij die graag het gevoel van vliegen willen ervaren, zonder hoog de lucht in te moeten. En dat maakt het dan ook meteen een van de beste mannensporten voor wie met vrienden een onvergetelijke dag willen beleven!

kite buggying

Kitebuggyen kan op verschillende manieren gebeuren. Een overzicht:

– Trickbuggyen

Een trick kite buggy is een kleine, lichte buggy die meestal uit aluminium bestaat en op eenvoudige krulwagenwielen rijdt. De bedoeling bij deze buggy is om zo ver én hoog mogelijk te vliegen; er kunnen afstanden tot wel 20 meter mee worden afgelegd in één keer! De vlieger bij deze buggy’s heeft erg veel opwaartse trekkracht, en deze variant is vooral populair in Engeland.

– Racebuggyen

Racebuggyen gebeurt dan weer door middel van een zware, grote kite buggy die van roestvrij staal is gemaakt. De zogenaamde bigfootbanden zijn haast zo groot als een autoband, terwijl de wielen zelf dan weer erg klein zijn. De achteras van deze buggy’s zijn relatief breed, waardoor omvallen haast onmogelijk is. De breedte van zo’n model kan tot wel 180 centimeter oplopen, en er kunnen snelheden van wel 120 kilometer per uur mee worden gehaald. Het is hierbij vooral de bedoeling dat er erg snel wordt gereden en zo weinig mogelijk in de hoogte. De ideale kite buggy dus voor wie houdt van snelheid, maar het niet zo heeft voor hoogtes!

Kite buggying, de perfecte sport voor de échte man

Heel wat sporten horen thuis op het lijstje voor mannen, maar kite buggying is er toch wel een van de beste. Wil je een unieke sportervaring beleven met je beste vrienden of collega’s? Dan is kite karten zeker en vast het proberen waard!

Previous «
Next »