Misschien is een vechtsport iets voor jou?

  • Menfacts
  • oktober 9, 2018
  • Comments Off

De term vechtsport klinkt behoorlijk agressief en dat schrikt ook heel wat mensen af om het zelf eens te proberen. Nochtans is de kern van vechtsporten net dat je leer jezelf te verdedigen en je eigen lichaam beter leert kennen. Bovendien werk je ondertussen aan een sterkere fysiek en een betere balans tussen geest en lichaam. Met een vechtsport ga je snel en makkelijk aan de slag. Je kunt voor niet al te veel geld alle benodigde spullen aanschaffen bij Fightshop om naar de sportschool te gaan. Benieuwd of vechtsport iets voor jou is? Dan zetten we even de belangrijkste aspecten en voordelen op een rijtje.

Je leert jezelf verdedigen

Criminaliteit is nog altijd een gegeven in onze samenleving en zal dat altijd blijven. Met een basis in vechtsporten sta je steviger in je schoenen en leer je zelfverdediging technieken aan die in een gespannen en bedreigende situatie wel eens van goudwaarde kunnen zijn. In een ideale situatie heb je dit natuurlijk nooit nodig, maar een goede voorbereiding kan nooit kwaad.

Verbeter je gezondheid

Is het niet zo goed gesteld met jouw gezondheid? Dan is een vechtsport ideaal om dat op te krikken. Zo train je niet alleen jouw algemene fysiek, maar helpen vechtsporten ook sterk bij de cardiovasculaire gezondheid. Het komt erop neer dat je jouw hartspieren sterker maakt en de bloedvaten flexibel houdt. Het resultaat? Een gezonder en sterker hart.

Flexibiliteit en een goede balans

Een vechtsport leert je jouw bewegingen coƶrdineren en traint bovendien constant jouw reflexen. Daarenboven is het in elke vechtsport belangrijk om stevig op jouw benen te staan. Je leert hoe je correct jouw gewicht verplaatst en bovendien wat een goede houding is. Ten slotte worden ook jouw spieren, gewrichten en gewrichtsbanden een stuk flexibeler dan ze al waren. Stuk voor stuk zaken die in het alledaagse leven zo hun nut hebben.

Het mentale aspect

Misschien wel het grootste voordeel van vechtsporten is dat ze het psychologisch welzijn fel verbeteren. Je hebt een manier om de stress en de angsten van je af te reageren en bovendien leer je die gevoelens ook een plaats geven. Mentale concentratie en zelfbeheersing zijn vaardigheden die in de vechtsport uitermate belangrijk zijn.

Gewoon lekker fysiek bezig

Vechtsporten helpen in grote mate om spiermassa op te bouwen en maken je een pak sterker. Daarnaast zijn er ook heel wat positieve effecten wat het uithoudingsvermogen betreft en bouw je vooral functionele kracht op. Kracht die je ook in het dagelijkse leven kunt gebruiken.

 

Previous «
Next »