Motorrijders opgelet: de zomer komt er weer aan!

  • Menfacts
  • mei 21, 2019
  • Comments Off
motorrijden in de zomer

Het begint alweer te kriebelen!

Wanneer in de lente de eerste zonnestralen weer door het wolkendek heen breken, begint het bij de doorgewinterde motorrijder alweer te kriebelen. Lekker met de motor op pad en door het fraaie landschap toeren: it doesn’t get any better than this. De echte fervente motorrijder zorgt er natuurlijk voor dat hij goed voorbereid is op het nieuwe motorseizoen. Maar hoe kun je dat slim doen?

1. Koop een tweedehands motor in plaats van een gloednieuwe motor

Mocht je van plan zijn een andere motor aan te schaffen voor komende zomer, kies dan voor een tweedehands exemplaar. Je kunt bijvoorbeeld voordelig een tweedehands Honda kopen via de aanbieder Gashendel.nl. Het voordeel van het aanschaffen van een tweedehands motor is dat deze veelal van perfecte kwaliteit zijn, maar veel voordeliger dan een nieuwe motor. Verder heb je via Gashendel.nl veel keuze. Er zijn meer dan 10.000 motoren te vinden via deze aanbieder. Stuk voor stuk motoren van topkwaliteit, waar je op kunt bouwen en vertrouwen.

2. Zorg voor de juiste kleding

Belangrijk is natuurlijk om je motorkleding goed voor elkaar te hebben. Wellicht draag je al jarenlang hetzelfde motorpak. Dat gaat saai worden en in de loop der jaren treedt er natuurlijk slijtage op en raakt jouw motorkleding uit de mode. Zorg er daarom voor dat je voor het komende motorseizoen een gaaf en strak motorpak koopt, dat goed ventileert en waarin je het niet te warm krijgt op hete zomerdagen. Een eigentijdse, stoere helm in mooie kleuren hoort er natuurlijk ook bij. Stem de helm goed af op jouw motor en motorpak, zodat de motorkleding en dus jouw uitstraling één geheel vormt.

3. Zoek alvast enkele mooie routes uit of boek een motorvakantie

Een ander ding is je alvast te verlekkeren aan al het leuks en moois dat je komende zomer op de motor kunt gaan doen. Zo kun je alvast jouw motorvakantie boeken in bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk of Spanje. En op zoek gaan naar de mooiste en meest enerverende routes in de regio waar je heen gaat. Besluit je in Nederland te blijven, ook dan kun je alvast voorpret beleven aan het opzoeken van mooie natuurroutes, al dan niet samen met andere motorliefhebbers. Een goede voorbereiding is bij motorrijden meer dan het halve werk. Alvast veel rijplezier toegewenst de komende maanden!

Previous «
Next »