• Homepage
  • >
  • Travel
  • >
  • Op vakantie in eigen land opent deuren die je voorheen nooit had overwogen!

Op vakantie in eigen land opent deuren die je voorheen nooit had overwogen!

  • Menfacts
  • september 1, 2021
  • Comments Off
delft

Het mag duidelijk zijn dat de huidige omstandigheden vanwege het corona virus het maken van uitgebreide vakantieplannen in het buitenland niet makkelijker maken. Misschien heb jij daarom je plannen om de mooiste wandelroutes van Noorwegen te verkennen wel verplaatst naar volgend jaar. Gelukkig is er in Nederland genoeg te zien en te doen om er een gezellig weekendje op uit te trekken en nog niet eerder bezochte regio’s of steden te bezoeken. Want wie kan zeggen dat hij of zij alle twaalf provincies en de bijbehorende hoofdsteden op zijn duimpje kent?

Ondanks het feit dat Nederland qua oppervlakte relatief klein is vergeleken met andere landen, kent ons land een rijke historie en zijn er talloze plaatsen te bedenken die meer dan een bezoekje waard zijn. Oude steden zoals Nijmegen en Maastricht werden maar liefst 2000 jaar geleden gesticht door de Romeinen bijvoorbeeld. En wie nog verder de geschiedenis in wil duiken, kan ook op zoek naar de tientallen hunebedden in het noordoosten van het land, megalitische grafheuvels die ruim 5000 jaar geleden werden gebouwd door de eerste bewoners van ons kikkerlandje.

Iedere stad en iedere regio heeft zijn eigen geschiedenis en hoogtepunten

Afhankelijk van de bloeiperiode van bepaalde regio’s, kwamen verschillende steden tot leven. Het zal geen verrassing zijn dat verschillende steden in het noordwesten van het land opleefden tijdens de gouden eeuw, toen Nederlandse zeevaarders er op uit trokken om onbekende landen en continenten te ontdekken, vanwaar er een levendige handel onstond. Natuurlijk moest al deze koopwaar verder worden verhandeld en het aanleggen van grachten in de steden om deze goederen aan de man te brengen en op te kunnen slaan, zijn de reden dat steden zoals Leiden, Delft, Alkmaar en natuurlijk Amsterdam hun karakteristieke planning kregen. 

Er zijn zoveel leuke steden Nederland, dat het meer dan de moeite is om eens wat verder te kijken naar wat er zoal binnen de landsgrenzen te vinden is. Een leuk weekend weg is al snel geregeld en vanwege de beperkte afstanden is het erg gemakkelijk om een aantal overnachtingen in een stad te regelen en vanaf daar de verschillende bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. 

De veel bezongen Zeeuwse kust biedt meer dan alleen een strandwandeling

Denk bijvoorbeeld eens aan Vlissingen. Niet snel wordt deze stad als bestemming gekozen, maar de eeuwenoude geschiedenis van de stad en de vele interessante toeristische trekpleisters in de buurt, maken Vlissingen tot een meer dan interessante uitvalshoek om Zeeland verder te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan het middeleeuwse stadscentrum van Middelburg, de provinciehoofdstad die nog geen 20 minuten weg is. Maar ook het voormalig kuuroord Domburg is meer dan een bezoek waard. Naast het feit dat dit de locatie is met de meeste uren zon per jaar in Nederland, kun je er genieten van verschillende restaurants, bezoeken aan historische locaties en is een strandwandeling op vrijwel iedere dag van het jaar aan te raden. Of het nu is om even lekker uit te waaien of om een dagje bij te kleuren, de Zeeuwse stranden behoren tot de mooiste die in Nederland te vinden zijn.

Natuurlijk mag je andere steden zoals Utrecht niet vergeten. Met een uitgebreide selectie aan toprestaurants, theaters en andere soorten vermaak, kun je gemakkelijk een paar dagen doorbrengen in de domstad. Maar ook in de omgeving van Utrecht zijn er talloze excursies te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan de heksenwaag in Oudewater, iets waar menigeen zich nog wel iets van kan herinneren sinds de geschiedenislessen op de middelbare school. Maar ook de natuurgebieden rond Utrecht zijn gemakkelijk te bereiken. Het huren van een fiets is binnen een handomdraai geregeld en voor je het weet fiets je langs historische gebouwen aan de vecht, bezoek je een pannenkoeken restaurant gelegen in de bossen of verdiep je verder in de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie, waarvan Utrecht het middelpunt was. 

Er zijn eindeloze opties te bedenken om er een weekend op uit te trekken in Nederland

Ons land heeft meer te bieden dan de meeste mensen weten en een weekendje er tussenuit kun je heel makkelijk opvullen met wandelingen, fietstochten en allerlei andere activiteiten. Vrijwel iedere regio heeft een rijke historie als achtergrond en of je nu op zoek gaat naar de geheimen van de Hanze steden of je een keer goed de bloemetjes buiten wilt zetten in onze hoofdstad, er is voor ieder wat wils om er zeker van te zijn dat je nooit verveeld zult raken en niet meer weet wat je met je tijd moet doen. 

Previous «
Next »