Premier League Darts, wie zijn de favorieten?

  • Menfacts
  • februari 17, 2020
  • Comments Off

De Premier League Darts is de belangrijkste dartcompetitie van PDC en gaat over zestien wedstrijden. De competitie is van start gegaan op 6 februari 2020 en de eerste twee speelronden zijn gespeeld. Elke speelronde vindt plaats in een andere stad behalve speelronde 8 en 9 die beiden in Rotterdam worden gehouden.

Het jaarlijkse darttoernooi kent natuurlijk altijd een aantal favorieten. De bookmakers houden de ontwikkelingen en successen van de darters nauwkeurig bij. Aan de hand daarvan zijn onder meer een aantal favorieten te bepalen die kans maken op de titel. Zo ook aan de hand van de PDC Order of Merit. Overigens vinden de play-offs en finale plaats in Londen op 21 mei 2020. Tot en met de negende speelronde staat het programma al vast. Daarna bepaalt de stand welke spelers doorgaan naar speelronde 11.

Michael van Gerwen favoriet

Het mag duidelijk zijn dat Van Gerwen een van de absolute topfavorieten is voor de Darts Premier League. Dat blijkt zowel uit de nummer 1 positie volgens de PDC Order of Merit als volgens de bookmakers. De eerste twee wedstrijden zijn gewonnen door de Nederlander die dan ook het klassement aanvoert. Op basis van de PDC Order of Merit zijn er nog een aantal favorieten. Zo staat Peter Wright daar als tweede genoteerd en staat Gerwyn Price op de derde plek.

Toch mag er ook nog wat worden verwacht als het gaat om Rob Cross. Die staat weliswaar volgens de PDC Order of Merit op de vierde plek, maar voert in het klassement van de Premier League Darts de derde plaats aan. Dit terwijl Peter Wright op de zevende plek staat. Gary Anderson staat in dit klassement na twee speelronden op de vierde plek en is als zesde genoteerd volgens de PDC Order of Merit. Anderson wordt door de bookmakers als een van de darters beschouwd die niet tot de favorieten behoort. Dat geldt eveneens voor Daryl Gurney net als voor Glen Durrant en Nathan Aspinall.

Beste kansen voor de beste darters

De Premier League Darts gaat over een groot aantal wedstrijden. Daarom liggen er voor de beste darters de beste kansen. Michael van Gerwen is een van de beste darters en zelfs de beste darter van dit moment. Daarom zijn de verwachtingen ook hooggespannen, maar de concurrentie ligt altijd op de loer. De betere darters laten nu eenmaal een gelijkmatiger patroon zien. De darters die niet tot de beste spelers behoren, hebben wel kans om een wedstrijd tegen een favoriet te winnen. Het is echter maar de vraag of deze lijn langdurig is vol te houden. De beste darters beschikken wel over die kwaliteiten. Daarom is ook de verwachting dat Michael van Gerwen de finale haalt en deze op 21 mei 2020 in Londen wint.

Previous «
Next »