• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Thuis blijven betekent ook thuis trainen: de beste work-outs voor thuis op een rijtje

Thuis blijven betekent ook thuis trainen: de beste work-outs voor thuis op een rijtje

  • Rogier
  • maart 21, 2020
  • Comments Off
rust pakken tijdens sporten

Niemand van ons kan ontsnappen aan de maatregelen genomen op basis van het ondertussen welgekende coronavirus, we zijn allen gedoemd om thuis te blijven dus kunnen we er maar beter het beste van maken! Naast onze job, onze sociale contacten, onze winkelpleziertjes, … dienen we nu ook ons sportgedrag aan te passen. Maar hoe doen we dat nu precies van thuis uit? Hieronder vind je enkele tips voor meer spiermassa, en verschillende leuke manieren om thuis zonder problemen aan sport te kunnen doen!

een gezond ochtendritueel

Een gezond ochtendritueel

Zoals we allemaal weten, begint sporten en meer spiermassa bij een gezond ochtendritueel. Probeer ook nu iedere dag op ongeveer hetzelfde tijdstip op te staan, gezond te ontbijten (denk aan eiwitrijke maaltijden) en dezelfde dagelijkse routine aan te houden als wanneer je buitenshuis gaat werken bv. eerst ontbijten, dan werken, sporten en uiteindelijk ontspannen.

tips voor meer spiermassa

Work-outs voor thuis

Thuis aan je spiermassa werken is veel eenvoudiger dan je dacht. Een van de belangrijke tips voor meer spiermassa is het belang van het correct uitvoeren van de verschillende work-outs, zo dien je je squats bijvoorbeeld steeds met een rechte rug uit te voeren. Ook gewichtheffen behoort tot de mogelijkheden terwijl we thuis moeten blijven. Wanneer je geen gewichtjes hebt, kan je ook gewoon een emmer water vullen of 2 pakken suiker of rijst gebruiken voor deze work-out. Wie in een huis met 2 verdiepingen woont, kan ook makkelijk de trap op- en aflopen, dit zorgt voor meer beenspieren. Ook brench dips zijn tegenwoordig erg populair en bovendien erg makkelijk uit te voeren, je plaatst je simpleweg met je rug tegen de bank terwijl je op de grond zit en je plaatst je armen langs je lichaam op de bank en zweten maar! Let wel op: ook rust pakken tijdens sporten blijft van essentieel belang, zelfs wanneer we thuis sporten. Als we niet tijdig een pauze inlassen kunnen onze spieren overbelast geraken met alle gevolgen van dien. Rust pakken tijdens sporten kan thuis zelfs nog aangenamer zijn dan in de sportschool, thuis kunnen we weer op adem komen op onze favoriete muziek om nadien extra gemotiveerd verder te bouwen aan onze spiermassa.

Sporten hoeft dus helemaal niet van ons activiteitenlijstje geschrapt te worden, we kunnen nu zelfs meer tijd besteden aan de opbouw van onze spiermassa en dit op onze favoriete beat!

Previous «
Next »