Tips voor de mooiste roadtrip door Luxemburg

  • Rogier
  • juli 26, 2021
  • Comments Off
roadtrip in Luxemburg

Luxemburg is een land waarvan je soms vergeet hoe mooi en dichtbij het is. Het is een groene oase, met een enorm afwisselend landschap. Van ruige rotsen en watervallen tot kastelen en wijnvelden. Het is dan ook, zeker nu vakanties weer meer onzeker beginnen te worden in verband met de Corona besmettingen, absoluut de moeite om met de auto richting Luxemburg te rijden voor een heerlijke roadtrip. En wij helpen je daarbij!

Het is een genot om in Luxemburg te rijden

De wegen in Luxemburg zijn prachtig: ze kronkelen door het landschap en zijn bijna nooit vlak. Het is een genot om hier te rijden, zeker wanneer je deze roadtrip maakt in het voorjaar of in de zomer, zoals nu. Nog nooit heb je zoveel verschillende kleuren groen in een paar dagen tijd gezien. Een lust voor het oog.

Esch-sur-Sûre

Kleine afstanden, grootse landschappen

Afstanden zijn in Luxemburg klein, maar de verschillen in landschappen groots. Onze roadtrip begint bij het drielandenpunt in het meest noordelijke puntje en eindigt in het beeldschone dorp Esch-sur-Sûre. Neem eens de tijd om een roadtrip door Luxemburg te maken, het is zeker de moeite waard.

Het andere drielandenpunt ligt in een rivier

Het drielandenpunt waar Duitsland, België en Luxemburg samenkomen ligt in een riviertje. Na een korte wandeling kom je bij een bruggetje en wie daar omlaag kijkt ziet de grenzen van drie landen bij elkaar komen. Een mooi punt om jouw echte roadtrip te beginnen. Een betere plek om de reis af te trappen is er namelijk niet: het meest noordelijke puntje van Luxemburg.

Mullerthal

Groen, groener en groenst in het Mullerthal

Zoals gezegd zijn de afstanden in Luxemburg heel erg klein. Op een klein half uurtje van Vianden rijd je via Beaufort het Mullerthal binnen. Wie voor de eerste keer dit gebied in rijdt zal zich verbazen over de schitterende natuur en de prachtige wegen die er doorheen slingeren. Maar de plekken die écht de moeite zijn liggen uit het zicht van de route door het Mullerthal en daarvoor moet je te voet op pad.

Wandelen in Luxemburg

In het Mullerthal liggen waarschijnlijk de mooiste wandelpaden van Luxemburg. Wie een roadtrip maakt door Luxemburg maakt heeft geen keuze: hier móet je minimaal een paar dagen blijven – en eigenlijk nog wel langer, om al die mooie plekken te kunnen zien. Neem outdoor-kleding en goede wandelschoenen mee want mooier worden de hikes in Luxemburg niet. de wandelpaden die leiden naar onder andere de Hohllay Cave, de Schiessentümpel waterval en de Werschrummschlüf zijn zeker de moeite waard. 

Mersch

Rijdt de geschiedenis van Luxemburg in

In de vallei van de zeven kastelen duik je de geschiedenis van Luxemburg in en rij je langs zeven kastelen van meerdere eeuwen oud. Wil je ze alle zeven zien, neem dan de route van Mersch naar Koerich.

Het leukste aan de vallei van de zeven kastelen is vooral de route tussen de kastelen door

Het kasteel van Ansembourg is zeker een aanrader. Zelfs als je buiten blijft is het de moeite om er te stoppen, maar wandel vooral door de mooie kasteeltuinen. Het leukste aan de vallei van de zeven kastelen is vooral de route tussen de kastelen door. Het groene Guttland met z’n slaperige dorpjes laat weer een andere kant van Luxemburg zien. En dat allemaal op een korte afstand van elkaar.

De hoofdstad

Als je Luxemburg bezoekt, mag je ook zeker niet vergeten de hoofdstad van het land te bezoeken. Lëtzebuerg zoals de locals het noemen. Luxemburg is een stad met vele gezichten en beroemde bruggen. Erg bijzonder zijn de vele uitzichtpunten die zijn ontstaan door het verschil in hoogte. Neem zeker de Panoramische lift Pfaffenthal omhoog voor een prachtig uitzicht en slenter door het oude stadsdeel Grund. In het centrum barst het van de leuke terrasjes. 

Clervaux

Boven in de regio Éislek ligt het stadje Clervaux. Het is vooral bekend om z’n kasteel. De ligging van Clervaux is bijzonder en dat zie je vooral goed als je aan komt rijden. In het dal zie je het stadje al liggen en het is met name dit kasteel dat opvalt. Wandel door het stadje, bezoek het kasteel van Clervaux en plof neer op een terrasje. 

Wij eindigen in het noordelijk gelegen Esch-sur-Sûre, dat gezien wordt als het allermooiste dorpje van Luxemburg. En dat heeft vooral te maken met de ligging: in een meander van de rivier Sauer. Esch-sur-Sûre is ook bekend geworden door het stuwmeer en de ‘fjorden’ die er liggen. Samen hebben ze een wateroppervlakte van 380 hectare en zijn ze goed voor driekwart van het drinkwater in Luxemburg. De omgeving is vooral populair onder outdoor-liefhebbers. 

Previous «
Next »