• Homepage
  • >
  • Sport
  • >
  • Waar kan je in Nederland wakeboarden aan een kabel?

Waar kan je in Nederland wakeboarden aan een kabel?

  • Menfacts
  • juli 19, 2023
  • Comments Off
wakeboarden in nederland

Vind je waterskiën met een kabelskibaan maar wat gewoontjes? Trek dan eens met een wakeboard naar de kabelbaan. Bij kabelwakeboarden raas je tegen 30 km per uur over het water. De geoefende wakeboarder schudt daarbij ook nog eens wat compleet waanzinnige air tricks uit de mouw van zijn wetsuit. Wakeboarden in Nederland aan een boot of kabel zie je steeds vaker.

Deze spectaculaire uit Amerika overgewaaide watersport wordt alsmaar populairder. Dat zie je ook aan het toenemend aantal cable parken in Nederland.

In ons kikkerlandje kan je ondertussen op wel 20 verschillende plaatsen wakeboarden aan een kabel. Benieuwd waar je zoal een wakeboard kabelbaan in Nederland aantreft? Shred dan verder naar onderstaand overzicht van dé onmisbare cable parken in Nederland!

kabelwakeboarden
wakeboarden aan een kabel

Wakeboarden aan een kabel? Check hier 11 verschillende cable parken in Nederland

Burnside Cablepark – Emst

Burnside Cablepark huist alweer sinds 2009 in Emst. Als je op zoek bent naar originele obstakels moet je hier zijn. De uitbaters halen hun waterspeeltjes niet bij de standaardleveranciers. Ze flansen liever zelf wat moois in elkaar met Burnside Constructions. Dat bedrijf bouwt en ontwerpt ook allerlei adrenaline bevorderend kwaliteitsspul voor het skate- en BMX-wereldje. En dat merk je meteen als je hier over de unieke kickers, boxen en rails raast.

Cablepark Aquabest – Best

Kabelwakeboarden in Noord-Brabant? Daarvoor moet je naar Cablepark Aquabest. De 800 meter lange 4-mastkabelbaan heeft voor elk wat wils. Van beginnersobstakels als mini kickers, brede boxen tot pittige trappenstelsels voor de echte pro’s. Begrijp je geen snars van al die vaktermen? Ga dan voor een ‘wakeboard clinic’ op de kleinere 2-masttrainingsbaan.

Cablepark VIEW – Almere

Maar liefst 13 obstakels dagen je uit op de grote baan van Cablepark VIEW in Almere. Sta je voor de eerste keer in je leven op een wakeboard? Boek dan een privé-clinic op de Alta Twin. Na een uurtje op deze 200 meter lange kleinere kabelbaan scheer je probleemloos over het water.

wakeboard kabelbaan

De Berendonck – Wijchen

Dit prachtige 160 hectare grote recreatiegebied tussen Nijmegen en Wijchen imponeert met zijn indrukwekkende 834 meter lange kabelbaan. Heb je die 5 bochten en 12 waterobstakels van de wakeboard kabelbaan wel gezien? Het strandpaviljoen van De Berendonck is terecht een zomerse hotspot.

Down Under Cablepark – Nieuwegein

Deze 720 meter lange kabelskibaan op de Laagravenseplas mikt op riders van elk niveau. Het Down Under Cablepark gaf de concurrentie het nakijken met de ‘Sesitec 2.0’. Zeg maar het allereerste 2-mastsysteem van de Benelux. Beginners leren op deze kleine rechte baan hun eerste wakeboardkneepjes. Voor doorgewinterde wakeboarders is-ie dan weer perfect om hun skills aan te scherpen.

Lakeside Cablepark Zwolle – Zwolle

Najaar 2015 opende het Lakeside Cablepark Zwolle aan de Wijthmenerplas langs de ringweg van Zwolle. Het Lakeside behoort nog steeds tot de modernste 5-mastbanen van Nederland. Check zeker ook de bijbehorende beachclub als je dan toch naar de Wijthmenerplas gaat.

Project 7 Cablepark – Rotterdam

In de Zevenhuizerplas ter hoogte van Nesselande, wacht Project 7 Cablepark. Zijn die 9 obstakels als beginner nog wat te hoog gegrepen? Kom dan op zondagochtend in juli en augustus naar Rotterdam. Dan schroeft Project 7 zijn wakeboard kabelbaan wat langzamer. Ideaal voor je wakeboardvuurdoop.

Seven Twenty Cablepark – Sevenum

‘Geef ons een kabelskibaan!’, prevelde de watersporters van het zonnige zuiden. En zie. Seven Twenty Cablepark gaf de provincie haar eerste cablepark. Voor deze Limburgse 783 meter lange kabelbaan moet je in recreatiecentrum De Schatberg in Sevenum zijn. Kijk dan meteen eens goed omhoog voor een tweede unicum. Want hier in ‘Zaerum’ hangt met een hoogte van 16 meter de op een na hoogste kabel van Europa en daarmee dus een van de hoogste cable parken in Nederland. 

Waterskibaan Sneek – Sneek

In Sneek vind je sinds voorjaar 2017 de énige waterskibaan van Friesland. En het mooie? Je kan ook wakeboarden aan een kabel op deze 770 meter lange kabelbaan met meer dan 10 obstakels!

Wet ’n Wild Wakepark – Alphen aan de Rijn

De 780 meter lange wakeboard kabelbaan van Wet ’n Wild Wakepark pronkt alweer sinds 1998 op de Alphense Zegerplas. 20 jaar later kreeg Alphen aan de Rijn met ‘AWWW’ zijn eigen waterski- en wakeboard vereniging. Kortom, ze weten hier ondertussen wel iets van wakeboarden aan een kabel.

Zeumeren Watersport – Voorthuizen

Het recreatiecentrum Zeumeren Watersport vind je in het aangename natuurgebied van Leisurelands. Terwijl je over de 806 meter lange wakeboard kabelbaan scheurt, spot je 5 bochten en 11 obstakels. Opgelet wel. Wil je het obstakelpark op? Breng dan je eigen wakeboard mee.

Waterskicentrum De Kempervennen – Westerhoeven

Deze wakeboard kabelbaan ligt op het vakantiepark Centerparcs De Kempervennen. Naast de waterskibaan ligt ook het aquapark. Een drijvende hindernisbaan met allerlei uitdagende obstakels. Heb je nog nooit aan een kabelbaan gewakeboard, dan kun je hier bij de ervaren instructeurs lessen volgen. Voor de meer ervaren wakeboarders kun je hier ook over verschillende obstakels kabelwakeboarden. Er zijn verschillende schansen en ledges om te grinden. 

cable parken in nederland

Kabel wakeboarden in Nederland

Kortom. Wil je kabel wakeboarden in Nederland? Dan heb je aardig wat keuze. Of hebben we nog een cruciaal cablepark over ’t hoofd gezien?

Previous «
Next »