• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Wist u dat? Dooikorrels tot wel 50x sneller werken dan strooizout!

Wist u dat? Dooikorrels tot wel 50x sneller werken dan strooizout!

  • Menfacts
  • januari 4, 2021
  • Comments Off
dooikorrels

Dooikorrels vormen een milieuvriendelijke variant voor strooizout. Strooien met dooikorrels biedt tal van voordelen en is daarnaast voordelig in de aanschaf. Dooikorrels zijn niet schadelijk voor groenvoorzieningen, vloerbedekking, marmer of metalen materialen. Hierdoor kunnen de korrels uitstekend gebruikt worden voor diverse locaties. Bekijk wat zoal de voordelen zijn van dooikorrel, hoe u deze het best kunt gebruiken en haal eenvoudig uw voorraad aan dooikorrels in huis. 

Wat zijn dooikorrels?

Dooikorrels zijn de goedkope en duurzame variant van strooizout. De korrels zijn samengesteld met diverse basisstoffen die zorgen voor een afname aan gladheid. Je kunt de dooikorrels uitstekend gebruiken om ijs en sneeuw te smelten, waardoor je veilig de weg op kunt en het risico op uitglijden verminderd. 

Dooikorrels lossen geleidelijk op waardoor ze langer werken dan doorsnee strooizout. Daarnaast werken de korrels tot een temperatuur tot wel -50┬░C. 

Hoe werken dooikorrels?

Dooikorrels zorgen ervoor dat ijs en sneeuw snel smelt en wegen hierdoor minder glad worden. De korrels werken een stuk sneller dan zout, namelijk wel 30 tot 40 keer sneller en kunnen wel 150 keer hun eigen gewicht laten smelten. 

De korrels kunnen preventief gestrooid worden en gaan pas werken zodra ze in contact komen met water. Voor een optimaal effect kun je het best 50 to 60 gram dooikorrels strooien per m2. 

Daarnaast is het belangrijk om in acht te nemen dat de dooikorrels langdurig werken en je tot ongeveer 48 uur na het strooien resultaat blijft zien. Je hoeft je geen zorgen te maken over de houdbaarheid van de korrels en kunt ze eenvoudig opslaan (in een vochtvrije plek) voor momenten wanneer je ze nodig hebt. 

Voordelen dooikorrels

Het gebruik van dooikorrels heeft vele voordelen ten opzichte van strooizout. Zo is het materiaal goedkoper en gaan dooikorrels tot 5 keer langer mee dan strooizout. Ook werken dooikorrels tot wel 50 keer sneller en zijn dooikorrels dus veel effectiever dan strooizout. Hiermee wordt strooien een fluitje van een cent. 

Het belangrijkste voordeel van de dooikorrels is wellicht dat het geen schade kan aanrichten voor dieren en planten. Normaal strooizout is namelijk zeer slecht voor de bodem en kan hierdoor de leefbaarheid van planten en dieren in gevaar brengen. 

Tenslotte laten de dooikorrels geen lelijke sporen achter, zoals uitgebeten plekken of kringen. Ook zal het dooiwater wat achterblijft niet bevriezen en hoeft u zich dus geen zorgen te maken over gladde oppervlakken. 

Voordelig uw voorraad dooikorrels kopen 

Zorg ervoor dat u altijd voldoende dooikorrels op voorraad heeft en koop uw dooikorrels bij een erkende verkoper voor optimale kwaliteit en een voordelige prijs.

Bekijk de verschillen tussen dooikorrels en vergelijk welk formaat het meest geschikt is voor uw situatie.

Previous «
Next »