Zo weet je wanneer je dak aan vervanging toe is

  • Menfacts
  • februari 20, 2023
  • Comments Off
dak vervanging

Breken de tegels in je badkamer af? Krijg je in je keuken met gebreken te maken? Of oogt de vloer in je woning niet meer helemaal fraai? Dit zijn duidelijke tekenen dat de badkamer, keuken of vloer aan vervanging toe is. Handig voordeel hierbij is dat je dit tijdig in kunt zien. Je ziet de badkamer, keuken en vloer immers dagelijks.

Dat is bij het dak van je woning compleet anders. Wanneer is bijvoorbeeld de laatste keer geweest dat je echt eens goed naar het dak van je woning hebt gekeken? En heb je überhaupt wel eens op het dak van je woning gestaan? Doordat je je dak niet elke dag ziet, is de kans groot dat je dit onderdeel van je woning min of meer vergeet.

Er zijn echter wel meerdere tekenen die aangegeven dat je dak aan vervanging toe is. Als je één van onderstaande tekenen opmerkt, is het advies om snel een dakdekker in te schakelen.

Je krijgt (vaak) met lekkages te maken

Niemand zit op een lekkage te wachten. Een lekkage brengt veel ongemak met zich mee, is alles behalve praktisch en is soms ook lastig op te lossen. Op het moment dat je last van een lekkage krijgt, is het daarom zaak om zo snel mogelijk in actie te komen.

Maar, als er sprake van een lekkage is, ben je eigenlijk al te laat. De lekkage is eigenlijk het levende bewijs dat je dak aan vervanging toe is. Of dat er iets aan je dak hersteld moet worden. De meeste lekkages ontstaan bijvoorbeeld doordat de dakbedekking versleten is of doordat de dakgoot vol met bladeren ligt.

Merk je regelmatig lekkages op? Dan is het al helemaal zaak om het dak van je woning zo snel mogelijk te vervangen. Het advies is om hiervoor altijd een dakdekker bij je uit de buurt in te schakelen. Woon je in de buurt van Almere? Kies dan voor een dakdekker uit Almere.

Je vindt het dak niet meer mooi

Een dak van een woning krijgt het zwaar te verduren. Het dak moet omgaan met de hevige regenval, met koud weer, met warm weer en met de harde wind. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het dak na verloop van tijd in een mindere staat komt.

Dit merk je bijvoorbeeld aan de lekkages, maar ook aan de uitstraling van het dak. Liggen er meerdere dakpannen van het dak af? Of vind je de kleur van het riet helemaal niet meer mooi? Dit zijn ook duidelijke tekenen dat je dak aan vervanging toe is.

Je hebt met hoge reparatiekosten te maken

Heb je een gebrek aan het dak van je woning opgemerkt? Door een goede dakdekker in te schakelen, kan hier een diagnose van worden gesteld. Als het om een serieus probleem gaat, kun je met hoge reparatiekosten te maken krijgen. Kostentechnisch is het in zo’n geval mogelijk beter om direct een nieuw dak te laten plaatsen.

Previous «
Next »