5 tips voor een geweldige winter BBQ

  • Menfacts
  • november 4, 2019
  • Comments Off
5 tips voor een geweldige winter BBQ

Ben jij een van die mensen die gewoon niet kan wachten tot de eerste barbecue van de zomer? Genieten van een pittige worst, een lekker stukje vis, een frisse salade en een smakelijke mocktail terwijl de kinderen hun tijd doorbrengen in de achtertuin … Nu is er een recept voor een onvergetelijke middag of avond. Maar wist je dat het absoluut niet nodig is om barbecue-plezier te missen tijdens de wintermaanden? Bekijk onze tips voor het hosten van een succesvolle winter BBQ!

Een winterbarbecue? Uh, zeg dat nog eens!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar een winter-barbecue is niet zo’n vergezocht idee. Het is misschien koud buiten, maar als je allemaal onder een baldakijn zit en het droog is, is de kou eigenlijk heel aangenaam – vooral als je kunt ontspannen in de buurt van de warme gloed van een barbecue of vuurkorf. De combinatie van warme, gegrilde gerechten en de koude, frisse lucht geeft je het gevoel alsof je op een gezellige kerstmarkt bent.

Tip 1: Neem geen risico’s!

Wanneer een bbq kopen? Nou, als je barbecue tijdens de zomermaanden net iets teveel gebruikt werd en eigenlijk een vrij afgedankt uitzicht heeft gekregen, is het misschien tijd om een nieuwe bbq te kopen. Het laatste wat je wilt, is dat het wintergrillen verstoort wordt door een defecte of slecht werkende barbecue. En uiteraard wil je ook dat jouw barbecue staat te blinken in de sneeuw! Of misschien wil je tijdens het wintergrillen eens een gas bbq uitproberen? Je kunt zonder problemen een gas bbq gebruiken tijdens de winter, je moet er alleen voor zorgen dat je het juiste gas gebruikt.

Tip 2: Probeer must try recepten die je genodigden doen watertanden

Een winterbarbecue is niet alleen een barbecue die je in de wintermaanden organiseert; het is een culinair hoogtepunt van het winterseizoen.

  • Wintersoep is een geruststellende starter: denk aan erwtensoep met rookworst, uiensoep of postelein-soep.
  • Veel favorieten uit het zomers barbecuen in de achtertuin doen het ook goed in de winter: biefstuk, kipsaté, barbecue ribben, vegetarische ballen en varkensrack op de bbq.
  • Bepaald vlees brengt echter die unieke winterse sfeer, waardoor ze onmisbaar zijn tijdens het wintergrillen. Wild of eendenborst past perfect.
  • Het zomerseizoen vraagt ​​om verse salades, maar een winter BBQ is niet compleet zonder een paar warme groenten erbij. Je kunt ze koken, stomen of grillen: lekker en gezond!
  • Geen barbecue is compleet zonder lekkere drankjes. Onze suggesties: zelfgemaakte glühwein, warme chocolademelk met marshmallows of warme melk met een scheutje kaneel.

Tip 3: Zorg voor warmte

Wanneer de lippen van je gasten blauw worden en hun neus rood kleurt, is je winter-barbecue waarschijnlijk niet het succes waar je op hoopte. Zorg ervoor dat je vrienden en familie zich knus en warm voelen. Alles begint met het adviseren van je gasten om zich warm te kleden en dekens aan te bieden voor extra gezelligheid. Maar om het comfortniveau echt te verhogen, wil je misschien een beschutte hoek in de tuin of op je terras maken. Een terrasoverkapping en winddichte schermen houden iedereen droog en warm. Bovendien zal een vuurkorf of verwarmingselement zeker ook de temperatuur doen stijgen. Voeg wat winterdecoraties en sfeerverlichting toe en je bent klaar voor tonnen winter-grill-plezier!

Tip 4: Bescherm je barbecue tegen wind

Zorg dat je BBQ tijdens het grillen beschermt wordt tegen de koude wind. Geniet van je barbecue, maar neem geen onnodige risico’s. Een barbecue kan ook tijdens de winter omver geblazen worden door hevige wind en een ramp veroorzaken. Bovendien is het niet aan te raden om te grillen in de wind. Het vlees zal meer tijd nodig hebben om te grillen en het gegrilde vlees zal sneller koud worden. Zorg dus dat je barbecue beschermd wordt door een degelijk windscherm!

Tip 5: Zorg voor de perfecte sfeer

Tijdens de wintermaanden is het vroeger donker. Om sfeer toe te voegen aan je winter BBQ zul je dus voor voldoende verlichting moeten zorgen. Overdrijf echter niet, maar houd het knus en gezellig. Warm wit is een absolute aanrader! Of decoreer de plaats waar je gasten vertoeven met kaarsen. Het aansteken van kaarsen kan de perfecte sfeer bieden om kalmte en een gevoel van welzijn op te wekken bij je gasten.

Previous «
Next »