• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • 5 Typische gerechten voor de winterbarbecue

5 Typische gerechten voor de winterbarbecue

  • Menfacts
  • oktober 3, 2017
  • Comments Off

Typische maaltijden voor de winterbarbecue zoals grillworst, saté of biefstuk doen het altijd goed! Maar als echte kenner van dit roosterfeest kan jij nog beter! En wat is er gezelliger dan in het koude seizoen samen rond het vuur zitten, naar de vlammetjes kijken onder het genot van een warme wijn of een ander drankje? Voor je het weet tover je ook wat gerechten voor de winterbarbecue uit je hoed. Wij zijn er om voor inspiratie te zorgen!

Een lekker voorafje

Bij winterbarbecue gerechten hoort een aperitiefhapje er helemaal bij. En dat kan je perfect op de rooster maken. Dit is een erg lekkere combinatie, in de traditie van surf & turf uit de VS. Rooster pittige chorizoworstjes en scampi’s. Steek ze op een stevig spiesje en serveer met een lekkere dipsaus. Het barbecuefeest kan starten.

Wild roosteren

We willen je niet op verkeerde ideeën brengen, want barbecueën vergt weldegelijk een geduldige en rustige kok. Maar een bijzonder aardig gerecht voor de winterbarbecue is wild. Het is niet alleen op zijn lekkerst, want het vlees van het seizoen, maar het klaarmaken gaat ook erg eenvoudig. Eendeborstfilet bijvoorbeeld. Gewoon op de rooster, deksel toe en kort laten grillen. Dan even laten rusten in aluminiumfolie en in fijne plakjes snijden. En je hebt het eerste van je winterbarbecue gerechten klaar! Smakelijk!

Eet genoeg groenten

Je bent niet alleen een goede kok, maar ook een gezonde kok. Een goede portie groenten hoort dus bij een winterbarbecue zoals de sterren bij de maan. Scoren doe je met een reuzegrote groentenspies. Snij groffe stukken paprika (de drie kleuren), aubergine, courgette en pompoen en steek deze op een spies. Goed inoliën en regelmatig omdraaien op de rooster. Heb je een aparte groenterooster, gebruik die dan want dat is super handig. Gevulde champignons (bijvoorbeeld met look- of kruidenboter) zijn trouwens ook heel erg lekker en helemaal geen werk om ze klaar te maken!

Een bijgerecht dat er bijhoort

Bij een winterbarbecue horen gepofte aardappelen. Die kan je gemakkelijk bereiden wanneer je bijvoorbeeld met het vlees bezig bent. Een tip om je krieltjes te pimpen als een pro: maakt samen met de aardappelen ook een knol venkel schoon. Leg die allen op een vel aluminiumfolie. Besprenkel rijkelijk met goede olijfolie, grof zeezout, peper van de molen en rozemarijn. Vouw de folie dicht en laat ongeveer 30 minuten roosteren op een minder heet plekje op je barbecue. Wanneer de aardappelen en venkel klaar zijn, kan je ze voor een mooie aftekening nog heel even op de rooster leggen.

En last but nog least om je maaltijden voor de winterbarbecue helemaal af te maken: het dessert!

Laat de kleine en grote kinderen marshmallows roosteren! Gezelligheid troef. Maar je kan nog één keer iedereen verbazen met dit simpele maar heerlijke dessertrecept: je roostert vers gesneden plakken ananas en je serveert deze met een karamelsaus. Zo een warme afsluiter zal smaken!

Lees ook onze Winterbarbecue tips!

Previous «
Next »