Buikspek maken op de barbecue

  • Menfacts
  • October 25, 2018
  • Comments Off
buikspek op de barbecue

Een groot stuk buikspek maken op de barbecue is de droom van veel mannen. Naast dat je gasten behoorlijk onder de indruk zullen zijn van zo’n groot stuk vlees, is buikspek ook nog eens heel erg lekker. Buikspek is echter wel een stuk vlees waarvan je moet weten hoe je het moet bereiden. Het zou namelijk zonde zijn als de buikspek mislukt!buikspek op de bbq

Wat is het geheim van buikspek maken op de barbecue?

Het geheim van buikspek maken op de bbq zit hem in de (voor)bereiding. Naast dat je buikspek een aantal uur moet laten marineren, duurt het ook lang voordat de buikspek goed gaar is. Bereid je dus goed voor en begin ruim van te voren met het marineren en laten garen van de buikspek. Daarnaast is het verstandig om buikspek bij een goede slager te kopen, en eventueel een stukje te reserveren. Niet alle slagers hebben buikspek standaard op voorraad.

Hoe een malse buikspek maken op de barbecue?

Uiteraard wil je wel een malse buikspek maken op de barbeque! Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om je buikspek langzaam te laten garen op een kant van de barbecue waar geen kooltjes liggen (leg de kolen dus aan één kant). Laat de buikspek vervolgens zo’n 1,5 tot 2 uur garen met een deksel over de barbecue. Het is niet nodig om de buikspek tussendoor te draaien. Belangrijk is dat de buikspek een kerntemperatuur van 70 graden moet bereiken, om dit te controleren kun je gebruik maken van een thermometer.

Buikspek maken op de barbecue met five spices

Buikspek combineert erg goed met de Aziatische keuken. Je kunt er dus voor kiezen om de buikspek te serveren met Aziatische bijgerechten zoals bepaalde salades of rijst en lekkere Oosterse sausjes. De buikspek smaakt bovendien ook prima op een broodje! Uiteraard kun je voor de marinade ook gaan voor een Aziatisch tintje. Maak bijvoorbeeld een marinade van chili-olie, five spices specerijenmelange, zout, honing en sojasaus. Smeer beide kanten van je vlees goed in met de marinade en leg het vlees vervolgens in een afgedekte (oven)schaal of ziplock bag en laat het een nachtje in de koelkast marineren.

Eet smakelijk!

Al met al kunnen we concluderen dat het maken van buikspek op de barbecue enige voorbereiding en wellicht wat oefening nodig heeft. Maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt zullen zowel je gasten als jijzelf zeker smullen van zo’n groot stuk buikspek op de barbecue!

Previous «
Next »