• Homepage
  • >
  • BBQ
  • >
  • Next level barbecueën met de Weber iGrill. Hoe werkt het?

Next level barbecueën met de Weber iGrill. Hoe werkt het?

  • Menfacts
  • april 25, 2019
  • Comments Off
weber igrill app

Met mooi weer lekker in de tuin barbecueën is een hobby van heel veel Nederlanders. In menig tuin staat dan al de barbecue klaar als straks de eerste warme dagen zich aandienen. Bij langdurige warmte zijn er zelfs mensen die dagelijks de barbecue aanzetten. Het is met warm weer ook heel gemakkelijk, je hoeft niet in een warme keuken te staan en barbecueën is razend gezellig, vooral als je dit met familie of vrienden doet. Zeg je barbecue, dan zeg je eigenlijk ook Weber. Weber is wereldwijd de grootste leverancier voor barbecues en grills en mag gezien worden als het meest gerenommeerde barbecuemerk.

Weber-Stephan Products

Het was George Stephan die in 1893 de eigenaar was van een metaalbewerkingsbedrijf en de eerste echte barbecue uitvond in de vorm van de beroemde bollen. Hiervoor werden onderdelen van boeien gebruik, die hij voorzag van een gril. De onderzijde van de boei vormde de grillbak met de grillplaat en de bovenzijde van de boei werd als opvallende afdekdeksel gebruikt. Al snel werd deze grill razend populair en kreeg het de benaming ‘de Spoetnik’. Hij liet de productie en verkoop vanaf 1952 lopen via de Weber Brothers fabriek. Deze fabriek kocht hij later over en ging zich geheel toeleggen op het maken van grills en barbecues. Tegenwoordig is Weber een merknaam geworden voor alle vormen van barbecues en grills die het bedrijf verkoopt. Niet alleen de klassieke houtskoolbarbecues, ook elektrische- en gasbarbecues behoren tot de collectie van Weber. Men is constant bezig met innovatie om het barbecueën nog gemakkelijker te maken. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van de nieuwste digitale technieken. Eerder schreven we al over barbecueen met een app. In dit artikel gaan we specifiek in op barbecueen met de iGrill van Weber.

Weber iGrill 2 thermometer (€109,- bij barbequeshop.nl)

De Weber iGrill

De Weber iGrill is de nieuwste innovatie op het gebied van barbecueën. Weber heeft zich naast de productie en levering van grills en barbecues ook toegelegd op alle barbecuebenodigdheden. Een belangrijk onderdeel hiervan is de thermometer. Met de thermometer kun je exact in de gaten houden hoe warm het vlees is en bepalen of je vlees al gaar is. Maar de klassieke vleesthermometer moet natuurlijk wel in de gaten gehouden worden. Daar is nu met de Weber iGrill een digitale oplossing voor gevonden. Het is nu zelfs mogelijk om de temperatuur van het vlees in de gaten te houden met de Weber iGrill app.

Hoe werkt de Weber iGrill?

De iGrill bestaat uit een sonde met daaraan verbonden een digitale thermometer. Daarnaast moet je voor het gebruik hiervan de gratis Weber app downloaden. De Weber app is te downloaden voor zowel Android als iOS. De werking is eigenlijk heel simpel. Je zet je barbecue aan en legt je vlees erop. De sonde van de iGrill steek je in het vlees dat je in de gaten wilt houden. De aan de sonde verbonden digitale thermometer zal de temperatuur aangeven. De Weber iGrill app staat ook in verbinding met de sonde. In de Weber app kun je voorgeprogrammeerde grillsessies ingeven, waardoor je vlees door de Weber app in de gaten wordt gehouden. Jij kunt nu rustig naar je gasten. De app zal je vanzelf waarschuwen of je het vlees moet draaien of als het vlees klaar is om genuttigd te worden. Het vlees zal altijd perfect gaar zijn en zal de perfecte smaak hebben. De Weber iGrill app kan, afhankelijk van de welk type Weber iGrill je hebt, zelfs meerdere sondes tegelijkertijd beheren. Schroom dus niet om meerdere en verschillende stukken vlees op de barbecue te leggen.

Verschillende modellen van de Weber iGrill

Weber iGrill 3 (€105,- bij barbequeshop.nl)

Naast de standaard Weber iGrill zijn er meerdere modellen. Zo is er de Weber iGrill-2 die vier sondes heeft. De digitale thermometer is verlicht en heeft tiptoetsbediening. Dan is er ook nog de iGrill mini. Zoals de naam al zegt is dit de mini versie. Hier wordt één sonde bijgeleverd en de digitale thermometer is handig in zakformaat. In tegenstelling tot de iGrill-2 met een batterijlevensduur van 200 uur, heeft de mini een batterijlevensduur van 150 uur. De iGrill-2 en de mini zijn geschikt voor alle barbecues. Er is ook nog de Weber iGrill-3. Deze is enkel geschikt voor bepaalde soorten gasbarbecues van Weber. De digitale thermometer kan permanent aan deze barbecues worden bevestigd en heeft een batterijlevensduur van 250 uur. Ook hier zijn vier sondes bijgeleverd. Alle modellen werken overigens op dezelfde Weber iGrill app.

Weber iGrill mini thermometer (€69,- bij barbequeshop.nl)

Previous «
Next »