• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Deze brillen passen het best bij jouw gezichtsvorm

Deze brillen passen het best bij jouw gezichtsvorm

  • Menfacts
  • februari 24, 2021
  • Comments Off
welke bril bij welke welke gezichtsvorm

Het lukt jou vast om met het blote oog een mooi montuur uit te zoeken, maar of de bril jou ook daadwerkelijk staat, is een ander verhaal. In eerste instantie is het uitzoekwerk vooral een kwestie van smaak, maar daarna blijft het toch altijd een beetje gokken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die jou helpen aan de perfecte bril. Zo kun je onder andere door het bestuderen van je eigen gezicht, meer te weten komen over de meest passende brilopties. Benieuwd met welke brillen jij het maximale uit je gezichtsvorm haalt? Lees dan zeker verder!

Een rond gezicht

Als het breedste gedeelte van je gezicht rond je wangen en oren ligt, wordt je gezichtsvorm als rond getypeerd. Daarnaast is een rond gezicht ongeveer even lang als breed. Een rechthoekige bril staat goed bij deze gezichtsvorm, je gezicht oogt hierdoor namelijk langer én smaller!

Een hoekig gezicht

Zijn jouw wangen, kin en voorhoofd ongeveer even breed? Dan heb je waarschijnlijk een hoekig gezicht. Bovendien wordt deze gezichtsvorm gekenmerkt door een strakke kaaklijn. Om de lijnen in je gezicht iets te verzachten, kun je kiezen voor een cat eye bril of een montuur met een ovale vorm.

Een langwerpig gezicht

Hoge jukbeenderen, een hoog voorhoofd en een smalle neus: dit zijn de eigenschappen van een langwerpig gezicht. Met een ronde of een vierkante bril kun je perfect de lengte van je gezicht doorbreken. Hierdoor breng je de verhoudingen in je gezicht beter in balans!

Een ovaal gezicht

Een ovaal gezicht wordt gezien als de ideale gezichtsvorm: als je een ovaal gezicht hebt, dan staat vrijwel elke bril jou goed! Een ovale gezichtsvorm heeft een afgeronde kaaklijn en wangen die meestal iets breder zijn dan het voorhoofd en de kin. Ook kun je bij deze gezichtsvorm ervoor kiezen om de ovale vorm te benadrukken, een cat eye bril is dan de ultieme keuze!

Een hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht heeft een speciale eigenschap. Met deze gezichtsvorm heb je, in tegenstelling tot andere gezichtsvormen, namelijk wel de keuze om een montuur met dezelfde vorm te kiezen. Een pilotenbril is daarom een perfecte keuze, vooral eentje met subtiele accenten. Je hebt een hartvormig gezicht als je gezicht van je voorhoofd naar je kin toe steeds smaller wordt. 

Previous «
Next »