Hoe blaas je je relatie nieuw leven in?

  • Menfacts
  • januari 25, 2021
  • Comments Off
relatie nieuw leven inblazen

Soms ben je al zo lang bij elkaar dat alles een automatisme is geworden. Dat doet niets af aan jullie liefde, maar de relatie wordt er daardoor niet leuker, of interessanter op. Vandaar dat je relatie soms wat meer pit of nieuwe energie kan gebruiken. Natuurlijk is de wijze waarop je dit moet doen voor iedereen anders. Daarnaast hoeft niet ieder onderdeel van je liefdesleven nieuwe energie te hebben. Begint de seks saai te worden? Probeer deze dan spannender te maken door bijvoorbeeld een speeltje aan te schaffen, zoals een anaal dildo. Zitten jullie elke avond op de bank en begint dit saai te worden? Zorg dan eens voor wat andere activiteiten voor de avond, zoals samen een spelletje te spelen. Hieronder geven we je nog wat tips om je liefdesleven van frisse energie te voorzien.

Ga weer daten

Iets wat voor veel stelletjes werkt die op zoek zijn naar hernieuwde energie is om samen te gaan daten. Plan daarbij om de week een moment in waarop jullie samen iets ondernemen buiten de deur. Door het coronavirus zijn de opties beperkt, maar een wandeling maken kan wel. Zoek iets wat je in huis samen kunt doen, zoals samen koken of een movie night. In het beste geval zoek je iets wat jullie allebei nooit eerder hebben gedaan, of juist iets wat jullie al heel lang wilden doen.

Zorg dat je de relatie geregeld bespreekt

Een andere tip die we hier willen geven is om samen een vast moment te kiezen, bijvoorbeeld één keer in de twee weken, om eens goed met elkaar te praten. Niet over hoe jullie dag was, maar over jullie relatie. Soms zijn er dingen die al heel lang sluimeren, maar waar je telkens niet aan toe komt om te bespreken. Ga er echt voor zitten. Dat hoeft niet heel serieus, maar maak er juist iets gezelligs van: flesje wijn, glaasje cola, een lekkere pizza… Gezelligheid en jezelf blootgeven zorgt voor een geklaarde lucht en voor nóg meer liefde.

Ontbijt samen

Ontbijt een paar keer in de week samen, voordat je de dag begint of je de deur uit gaat. Samen de dag beginnen, al is het een half uurtje, is zó fijn en kan erg veel betekenen in een relatie. Probeer het maar eens en je zult zien wat het voor jullie kan doen.

Zorg voor romantische momenten

Romantiek zit niet alleen in rozenblaadjes en verse aardbeien met chocola. Juist de dingen waar je hart eventjes een sprongetje van maakt zorgen ervoor dat je je geliefd voelt, juist op momenten waarop je het niet per se verwacht. Plak post-its op de spiegel, zet een alarm met tekst in je partners telefoon, maak zijn of haar lievelingseten of maak je geliefde wakker met een kop koffie op bed.

Previous «
Next »