Hoe wordt Ripple koers euro bepaald?

  • Menfacts
  • mei 22, 2020
  • Comments Off
koers van de ripple

Handelen in geld kan op vele manieren, een van de nieuwste manieren is het handelen in cryptovaluta. Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten beschikbaar, denk maar aan de Bitcoin of de Ether. De derde grote cryptocurrency op de markt van cryptovaluta is de Ripple. Oftewel de XRP. Ripple wordt ook wel eens Ripples genoemd. Deze cryptocurrency heeft vele namen en is dan ook erg populair.  De markt wordt geschat op ruim 16.4 biljoen. Maar hoe kan je handelen in de XRP? En hoe wordt de Ripple koers euro bepaald?

De Ripple koers euro

Wanneer het gaat om cryptocurrency is het van belang om te realiseren dat er niet 1 koers is. Dat geldt ook voor de Ripple koers euro. Net als alle andere cryptocurrency  is de Ripple ontworpen als een peer-to-peer betaalsysteem en functioneert volledig decentraal. Dit betekent dat elke vorm van digitaal geld rechtstreeks van persoon tot persoon wordt uitgewisseld zonder tussenkomst van een andere partij. Door dit belangrijke punt in ogenschouw te nemen heeft ieder handelsplatform of handelaar het recht om de eigen Ripple koers euro te bepalen.

Samenwerking

Toch zijn er een aantal facturen die van invloed zijn op de Ripple koers euro. De koers van deze munt wordt namelijk bepaald door de vele samenwerkingen. Dit komt omdat deze cryptocurrency wordt gebruik door partners wereldwijd. Deze cryptocurrency heeft namelijk een zeer grote community. Hierdoor wordt deze cryptocurrency ook geaccepteerd door velen. En dat heeft invloed op de Ripple koers euro. Want de prijs van de Ripple is gebaseerd op de wet van vraag en aanbod. Dit houdt in dat als de vraag ineens sterkt stijgt, bijvoorbeeld doordat er veel nieuwe samenwerkingen zijn, dan kan de prijs hard stijgen. Andersom geldt hetzelfde.

Macht van de uitvinders

Vraag en aanbod heeft  lang niet het laatste woord bij het bepalen van de Ripple koers euro. Want lang nog niet alle munten zijn op de markt gebracht, zo hebben de  bedenkers van de XRP cryptocurrency nog een groot deel zelf achter de hand gehouden zodat ze kunnen sturen op de toekomstige ontwikkelingen. Gaat het aanbod ineens te hard? Dan kunnen ze prijsstijgingen remmen. Het voordeel is dat je dus niet bang hoeft te dat de Ripple koers euro ineens heel hard daalt en de waarde van de XRP cryptocurrency instort. Hierdoor is het een vermoeden van veel mensen, die de Ripple koers euro in de gaten houden, dat de waarde van de Ripple geleidelijk zal blijven stijgen en dat door een groeiende populariteit de vraag stabiel blijft.

Handelen in Ripples

Het handelen in de Ripples blijft altijd een risico, immers er geen zekerheid te geven over de toekomst van deze cryptomunt. Datzelfde geldt voor de waarde van deze munt. Deze kan ook zomaar stijgen of zakken. Wil je gaan handelen in deze cryptomunt is het dus goed om te beseffen de uitkomst altijd onzeker is. Toch zijn de meeste handelaren positief over de toekomst van de Ripple. Als je kijkt naar de  Ripple koers euro op historische basis dan heeft het er altijd goed uitgezien, zonder grote schommelingen. Ook de actuele Ripple koers euro is positief. 

Previous «
Next »