Op de fiets naar je werk? Handige tips

  • Menfacts
  • juli 6, 2018
  • Comments Off
sportfiets

Een gezonde lifestyle is de afgelopen jaren steeds belangrijker voor ons geworden. We zijn ons steeds meer bewuster van wat we eten en de dagelijkse hoeveelheid beweging vergeten we ook steeds minder. Waarom? Omdat vitaliteit steeds centraler komt te staan en we willen graag een goed figuur hebben. Een trend die hiermee samenvalt is het fietsen naar je werk. Vaker kiezen Nederlanders voor de twee in plaats dan de vierwieler. Met name is de randstad is dit erg goed zichtbaar. Met een ritje naar je werk heb je vaak al je dagelijkse hoeveelheid beweging gehad en het zorgt ervoor dat je ’s ochtends lekker fris en wakker op je werk komt. Ben je van plan binnenkort wat vaker op de fiets naar je werk te gaan? We geven je graag een aantal praktische tips

1.Gebruik een rugzak

Neem je spullen zoals je laptop, lunch, mappen en accessoires mee in een stevige Eastpak rugzak. Hiermee houd je alles compact en het hangt tijdens het fietsen niet in de weg. Een laptoptas zit dat regelmatig wel. Met een Eastpak rugzak heb je hier totaal geen last van. En deze is verkrijgbaar in vele kleuren en motieven, maar natuurlijk ook in het zwart of donkerblauw. De rugzakken zijn verkrijgbaar in meerdere formaten zodat je er eventueel ook nog extra kleding in kunt doen.

2. Check de weersomstandigheden

Als je met de fiets naar je werk gaat ben je natuurlijk ook deels afhankelijk van de weersomstandigheden. Een klein beetje regen is natuurlijk niet erg, maar fietsen in een enorme stortbui vindt niemand fijn. Mocht het bij een paar druppels blijven, en kies je er toch voor om op de fiets te gaan, pas je kleding hier dan op aan. Draag bijvoorbeeld regenkleding of sportkleding en neem je werkkleren mee in je tas, zodat je je op werk even snel om kunt kleden.

3. Controleer je fiets

Je fiets is een technische verzameling van onderdelen. Een goede fiets rijdt hartstikke lekker, echter zijn er ook veel dingen die er kapot kunnen gaan. Daarom adviseren we om de avond ervoor je fiets te controleren op een aantal kritieke punten zoals de bandenspanning, de remmen en het licht. Neem voor de zekerheid ook altijd een bandenplaksetje mee in je tas. Mocht je onverwachts met een lekke band komen te staan dan heb je in ieder geval de hulpmiddelen bij de hand om je uit de brand te helpen.

4. Zorg voor ontspanning

Ontspanning tijdens het fietsen is altijd aangenaam. Tegenwoordig kun je met je smartphone een hele muzieklijst downloaden. Of gebruik hier een iPod voor. Zet je muziek tijdens het fietsen niet te  hard, hierdoor mis je geluiden van het verkeer om je heen. Houdt je telefoon tijdens het fietsen in je zak en ga niet appen. Hiermee breng je jezelf en andere verkeersdeelnemers in gevaar.

In Brabant is er zelf een community genaamd B-riders waar mensen die met de fiets naar het werk gaan worden beloond. Veel veilige kilometers gewenst.

Previous «
Next »