Zo koop jij het beste t-shirt

  • Menfacts
  • februari 11, 2019
  • Comments Off
beste t shirt

Misschien denk je dat ieder t-shirt hetzelfde is. Toch zit er behoorlijk wat verschil tussen het aanbod van verschillende fabrikanten en merken. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in draagcomfort. Daarnaast zijn de pasvorm en lengte zaken om op te letten. Daarom drie tips om het beste t-shirt te kopen:

Kies de juiste pasvorm

Hoe je ook bent gebouwd, shirtjes voor de heren kunnen je er meer mannelijk laten uitzien. Het beste t-shirt accentueert namelijk het mannelijke silhouet van brede schouders en een smalle taille. Koop dus geen loose fit t-shirt dat losjes om je borst en armen hangt. Kies een t-shirt waarin je borst en armen goed uitkomen. Maar let op: het moet niet te strak zitten.

Kies de juiste lengte

Het t-shirt moet lang genoeg zijn om in je broek te stoppen, maar niet zo lang dat het in lagen om je taille valt en deze breder maakt. De schoudernaden van het t-shirt moeten precies op de rand van je schouders zitten. De mouwen moeten niet zo lang zijn dat ze je bovenarmen helemaal bedekken. Komen ze toch tot je elleboog, rol ze dan een paar keer op.

Kies de juiste stof

Vaak zie je al aan de stof of deze van een zware of lichte kwaliteit is. Kun je er doorheen kijken als je het t-shirt wat uitrekt, laat het dan vooral liggen. Dan is het geen lang leven beschoren.

De beste t-shirts behouden hun vorm en kleur na vele keren wassen. Dan kun je er jaren plezier van hebben. Maar vergeet ook het comfort niet. T-shirts die plakken aan je huid als je je inspant, zijn niet prettig. Hetzelfde geldt voor t-shirts die geen vocht of warmte absorberen.  Kijk dus op het etiket waar het t-shirt van gemaakt is. Vermijd synthetische stoffen en kies voor ademende stoffen als katoen en bamboe.

Heb je snel last van zweetplekken, lees dan in dit artikel wat je ertegen kan doen.

Previous «
Next »

Bekijk in dit artikel ook onze specialie kortingscode voor Bamigo