• Homepage
  • >
  • Mannen
  • >
  • Stand out en word de beste personal trainer in de regio!

Stand out en word de beste personal trainer in de regio!

  • Menfacts
  • september 7, 2020
  • Comments Off
personal trainer

Heb jij de opleiding tot fitnesstrainer A gevolgd en ben je bereid om aan de slag te gaan als personal trainer? Lees hieronder dan een aantal tips om je te helpen uit te blinken!

Een energieke houding 

Allereerst dien je te denken aan je eigen houding en uitstraling. Als personal trainer dien je altijd een zelfverzekerde, energieke en actieve houding uit te stralen. Zelfs op de momenten dat je zelf wat moe bent is het belangrijk om energie uit te stralen, anders zul je cliënten niet weten te motiveren. En dat is hetgeen waarvoor jij staat!

Zorg voor klantenbinding

Gesproken over cliënten gaan we over naar de tweede tip; het zorgen voor klantenbinding. Dit is een van de belangrijkste onderdelen om een succesvolle personal trainer te worden. Dit betekent dat je betrokken bent bij elke cliënt vóór, tijdens en na een training. Behandel iedereen als een individu, iedereen heeft andere doelen en andere wensen. Je dient van elke cliënt te weten wat hij of zij nodig heeft en hierop in te spelen. Hierbij dien je flexibel te blijven en altijd in te spelen op de wensen van de cliënt. Mensen geven veel om betrokkenheid en zullen dit dan ook erg belangrijk vinden. Zij zullen dan vaker bij je terugkomen en jou als personal trainer wellicht ook aan hun kennissen aanbevelen! 

Blijf jezelf ontwikkelen

Het menselijk lichaam en bewegingsleer zijn complexe dingen. In de fitnesswereld is er enorm veel kennis om op te doen. Daarnaast zijn er constant nieuwe ontwikkelingen. Het is dan ook noodzakelijk om altijd te blijven leren en bij te blijven met de nieuwe ontwikkelingen. Hoe meer kennis je opdoet, hoe zelfverzekerder en professioneler je overkomt. Verder leer je ook door je cliënten te vragen hoe zij jouw als personal trainer ervaren. Door feedback en voldoende zelfreflectie zal je zien dat je beter wordt in het motiveren en inspireren van je cliënten. 

Onderscheid jezelf met de vervolgopleiding NASM personal trainer

Om je verder te verdiepen in de kennis is het aan te raden een vervolgcursus te volgen. De vervolgopleiding NASM personal trainer is hiervoor de ideale mogelijkheid. Dit is een Europees erkende opleiding waarbij je de vaardigheden van personal trainer uitbereid. De naam is afgeleid van het National Academy of Sports Medicine en de cursus is gebaseerd op wetenschappelijke richtlijnen. Deze cursus van 6 maanden helpt je kennis uitbreiden over de bewegingsleer. Hiernaast zul je ook leren hoe je een klantenkring kunt krijgen. De cursus wordt verzorgd door ervaren personal trainers, waar je dus veel van kan leren en door laten inspireren! Door middel van deze cursus kan je jezelf onderscheiden van andere personal trainers in jouw regio. 

Previous «
Next »