De iPhone 12, wat is er bekend over?

  • Menfacts
  • september 7, 2020
  • Comments Off
prijs van een iphone 12

Het is ondertussen traditie dat Apple zijn nieuwe iPhone introduceert op de dinsdag of woensdag van de tweede week in september. Dat wil zeggen dat de iPhone 12 volgende week wel eens geïntroduceerd zou kunnen worden. Een andere traditie is dat de nieuwe telefoon van Apple dan de vrijdag na de introductie via een pre-order besteld kan worden. Echter is hier behoorlijk wat onduidelijkheid over, wat komt door, je raadt het al, de Corona crisis. Apple heeft namelijk zelf al aangegeven dat dit nieuwe model later komt. Zoals we je hier informeerde over de nieuwe Samsung telefoon, kijken we nu naar het nieuwe paradepaardje van Apple. Wat weten we al wel over de nieuwe telefoon van het merk met het appeltje?

Vertraging door de Corona pandemie

Wat vaststaat is dat de opvolger van de iPhone 11 vertraging heeft opgelopen. Apple bevestigde onlangs dat de iPhone 12 een paar weken later dan gebruikelijk in de winkels ligt. Het toestel verschijnt daarom op z’n vroegst halverwege oktober 2020. Normaal gesproken brengt Apple, zoals gezegd, haar nieuwe telefoon half september uit.

Daarom is het ook nog onduidelijk of de telefoon in september wordt onthuld. Er zijn geluiden dat de release wel in september van dit jaar plaatsvindt, maar andere geruchten stellen weer dat ook dat het is vertraagd tot halverwege oktober. 

Presentatie iPhone 12 waarschijnlijk via een livestream

Verder is het mogelijk dat de iPhone 12-presentatie compleet vooraf is opgenomen. Afgelopen juni, toen Apple haar nieuwe softwareversies presenteerde, waren de onthullingen ook niet live, maar konden mensen via een livestream (bijvoorbeeld op YouTube) meekijken.

iphone 12

De prijs van een iPhone 12

Over de prijs van de iPhone 12 is nog maar weinig bekend. Zoals altijd houdt Apple de lippen stijf op elkaar. Aangezien de telefoon ongeveer dezelfde doelgroep gaat aanspreken als de iPhone 11 denken we dat de prijs ongeveer gelijk blijft. Dit betekent het volgende voor de prijs van de iPhone 12:

iPhone 12 64GB: 809 euro

iPhone 12 128GB: 859 euro

iPhone 12 256GB: 979 euro

Twee varianten

De iPhone 12 komt in twee varianten uit, net als de iPhone’s die al eerder werden uitgebracht. De kleinste versie heet, waarschijnlijk, de iPhone 12 Pro en de grote variant heeft de iPhone 12 Pro Max. Waar bij afgelopen releases de groottes van de schermen gelijk zijn gebleven, lijkt het er nu op dat zowel de iPhone 12 Pro, als de iPhone 12 Pro Max, een groter scherm krijgen dan hun voorgangers. Zo heeft de iPhone 11Pro nu een beeldscherm van 5,8 inch en volgens uitgelekte informatie heeft de nieuwe versie een scherm van 6,1 inch. Daarnaast verwacht men dat de iPhone 12 Promax het grootste scherm van alle iPhones tot nu toe zal hebben, 6,7 inch.

Ander design

Sinds de iPhone X zien alle Apple-telefoons er ongeveer hetzelfde uit. Dat kan met de iPhone 12 weleens gaan veranderen. Volgens geruchten krijgt het toestel namelijk een ‘retro design’ dat doet denken aan de iPhone 4, een toestel dat in 2010 verscheen. Verwacht daarom een hoekig iPhone 12-design met harde randen, een metalen frame en een platte achterkant.

5G netwerk

Alhoewel er dus aan het design best wel wat veranderd zal zijn, zal de belangrijkste reden om deze telefoon te kopen voor veel mensen de toepassing van het 5G netwerk zijn. De iPhone 12 is namelijk de eerste telefoon van Apple die op dit nieuwe netwerk kan functioneren. Aangezien zowel Vodafone, als T-Mobile, als KPN allemaal gepland hebben om dit jaar nog een dekkend 5G netwerk te hebben, komt de nieuwe iPhone precies op tijd. Het is nog afwachten of de iPhone 12 ook direct 5G heeft voor de Nederlandse markt.

Waarschijnlijk in 6 kleuren

Qua kleuren denken we dat Apple ongeveer aan dezelfde opties vasthoudt als bij de iPhone 11. Sinds de iPhone XR uit 2018 is het instapmodel namelijk de meest kleurvolle van alle Apple telefoons. Indien dit klopt, betekent het dat de iPhone 12 in zo’n zes kleuren verschijnt: geel, groen, paars, wit, rood en zwart.

Fysieke vingerafdrukscanner

Of de nieuwe iPhone Touch ID krijgt, is nog de vraag. Het geruchtencircuit is niet eenduidig op dit onderdeel. Volgens de een heeft Apple de techniek onder het scherm weten te verwerken, terwijl het volgende gerucht stelt dat de iPhone 12 een fysieke vingerafdrukscanner krijgt. Wel weten we op basis van alle patenten dat Apple allerlei mogelijkheden voor Touch ID heeft onderzocht.

Extra dieptesensor in de lens

Een van de belangrijkste verbeteringen aan de iPhone 11Pro was de camera, die voor het eerst bestond uit een drievoudige cameralens, zoals we die al van Huawei kenden. We gaan ervanuit dat de nieuwe iPhone deze ook zal hebben, en waarschijnlijk met een extra dieptesensor, de zogenaamde LIDAR die ook in de nieuwe iPad zit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld hele goede 3D-reconstructies maken van bijvoorbeeld mensen en objecten. Daarnaast zal dit zorgen voor een betere autofocus en onderwerp detectie bij nachtfotografie en video’s in het algemeen.

Previous «
Next »