Stress verminderen op kantoor

  • Menfacts
  • december 16, 2020
  • Comments Off
stress verminderen op kantoor

Een beetje stress of druk kan ervoor zorgen dat je je beter kunt focussen, maar teveel stress is natuurlijk niet bevorderlijk. Door een fijne werkomgeving te creëren voor jou en je team kun je het stresslevel op kantoor zo laag mogelijk houden. Lees in dit artikel van SKEPP de eenvoudige aanpassingen die jij kunt doen op kantoor om de hele energie te veranderen. 

De belangrijkste anti-stress tips 

Op allerlei manier kun je stress op kantoor verminderen en de energie positief veranderen. De tips kunnen verdeeld worden onder kantoorinrichting en denken aan jezelf. Door in je kantoorinrichting bepaalde aanpassingen te doen kun je eindeloos genieten van een fijne werkomgeving. De tips die betrekking hebben op jezelf, zul je jezelf voortdurend moeten helpen herinneren, maar oefening baart kunst tot het een gewoonte is geworden! 

Je kantoorinrichting 

Is er in jouw kantoorruimte al een ontspan ruimte te vinden? Deze zen-ruimte zal je helpen te ontspannen, waarna je je weer volledige op je werk kunt focussen. Creëer dus een ruimte in je kantoor waar werknemers zich even terug kunnen trekken en tot rust kunnen komen. Naast een ontspan ruimte is het ook belangrijk om je kantoorinrichting zo zen mogelijk te maken. Denk hierbij aan ergonomisch kantoormeubilair, rustgevende maar inspirerende kleuren en planten in je kantoorruimte. Deze aspecten zullen ervoor zorgen dat je een fijne en verantwoorde werkplek realiseert! 

Denken aan jezelf

Naast de wijzigingen in je kantoorruimte is het ook tijd om eens aan jezelf te denken. Zorg dat je genoeg beweegt in de pauze om je hoofd even leeg te maken. Stel prioriteiten in je werk, zodat je precies weet waar je op moet focus en wat je even los kunt laten. Tussen het werken door is het ook belangrijk om tijd te nemen voor wat social talk onder het genot van een goede kop koffie, maar drink er niet te veel want dit zal je juist onrustig maken. Als laatste is het goed om te accepteren dat je soms mindere dagen hebt en neem vooral je werk niet mee naar huis. 

Zullen deze tips je stress verminderen? 

Inmiddels weet je de belangrijkste manieren om het stresslevel op kantoor te beperken. Optimaliseer dus je kantoorruimte door voornamelijk je kantoorinrichting te veranderen en zorg dat je voldoende aan jezelf denkt en op deze manier het werk soms los weet te laten. Wil je nog meer informatie over het aanpassen van jouw kantoorinrichting met bijvoorbeeld ergonomisch kantoormeubilair? Neem dan contact op met SKEPP of laat je inspireren door Officeplanner

Previous «
Next »