Tips voor het zoeken naar een fietsendrager

  • Menfacts
  • juli 15, 2021
  • Comments Off
fietsendrager

Wij Nederlanders fietsen graag. Onze steden zijn er op ingericht en ook als we op vakantie gaan nemen we de fietsen graag mee. Uit onderzoek blijkt dat we zelfs voor een weekendje weg in grote getalen de fiets meenemen. Ga je dat doen, dan heb je echter wel een fietsendrager nodig. En die zijn er tegenwoordig in allerlei varianten. Dit kan de keuze voor de juiste voor jou echter moeilijk maken. Hoe weet je nu of je een Yakima Foldclick 2 nodig hebt, of juist een Thule Outway Platform? Geen nood, wij helpen je bij het maken van die keuze.

Een racefiets past bij de meeste auto’s er nog wel in, mede ook omdat je daar makkelijk de wielen uit kunt halen. Ga je op pad met een ander soort fiets, dan wordt dat al een probleem… heb je een zware elektrische fiets, dan hoef je daar niet eens aan te denken, en is een fietsendrager de enige optie. Sowieso is dat eigenlijk de beste optie, omdat je in de auto ook ruimte wil hebben voor eventuele mede passagiers en bagage.

Het type fiets dat je wil vervoeren

Het eerste waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een fietsendrager is het type fiets dat je wil vervoeren. Lichte fietsen zijn makkelijk te vervoeren met een achterklepdrager, die je dus op de achterklep bevestigd, een dakdrager of en lichtgewicht trekhaakdrager. Zwaardere fietsen zoals de eerder genoemde elektrische fiets of een mountainbike, zullen altijd op een trekhaakdrager vervoert moeten worden.

Meerdere fietsen vervoeren

Zo’n trekhaakdrager is toch vaak de juiste keuze, omdat dit de enige goede manier is om meerdere fietsen te vervoeren. Wat je toch vaak doet als je er met de fiets op uit gaat. De meeste van deze fietsendragers kunnen twee tot drie fietsen dragen en vaak kun je een uitbreidingsset kopen als er nog een vierde fiets bij moet.

Let op het maximale gewicht van de drager, maar ook van de trekhaak

Het gewicht dat de fietsendrager kan hebben, staat altijd in de beschrijving ervan. Zorg ervoor dat je niet over dat maximale draagvermogen heen gaat, niet van de fietsendrager, maar ook niet van de trekhaak. Bij trekhaakdragers heb je verder nog de optie kantelbaar of vast. Kantelbaar is handig als je vaak ver weg gaat met de fietsen achterop. Bij zo’n kantelbare drager, hoef je dan niet de fietsen er af te halen als je iets uit de achterklep will hebben. Rijd je alleen kleinere afstanden, waardoor je waarschijnlijk onderweg niet in de bagageruimte hoeft te zijn, dan kun je volstaan met een vaste trekhaakdrager.

Previous «
Next »