• Homepage
  • >
  • Overig
  • >
  • Verhuizing voorbereiden? Gebruik deze handige tips

Verhuizing voorbereiden? Gebruik deze handige tips

  • Menfacts
  • december 18, 2017
  • Comments Off
verhuizen

Als je jouw verhuizing probleemloos en snel wil laten verlopen, moet je je goed voorbereiden. In dit artikel geven we enkele praktische tips om dit op de juiste manier te doen.

Tip 1: pak zo veel mogelijk van tevoren in

Je kunt niet alles ruim voor je verhuizing inpakken, maar veel spullen heb je enkele dagen voor je verhuizing echt niet meer nodig. Deze spullen kun je alvast in dozen doen, zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. Alleen spullen die je tot de dag van je verhuizing echt niet kunt missen, pak je nog niet in. Dit doe je op de dag van de verhuizing.

Tip 2: demonteer al je meubels

Meubels die je niet meer nodig hebt, kun je alvast demonteren. Het is vervelend als je een dag zonder bank moet doen of je matras op de grond moet leggen, maar het is wel fijn als je de bank en het bed niet meer hoeft te demonteren als je eenmaal gaat verhuizen.

Tip 3: maak een planning

Het is verstandig een planning te maken voor de verhuizing, zeker als je veel spullen hebt om te verhuizen. Wie doet wat en in welke volgorde worden de spullen ingeladen? De planning hoeft niet gedetailleerd te zijn, als het maar duidelijk is wie wat moet doen, wanneer en hoe.

Tip 4: vraag hulp

Het is handig als je wat mensen hebt die jou kunnen helpen met je verhuizing. Vraag wat vrienden, familieleden of collega’s om je te ondersteunen op de dag van de verhuizing en het verhuizen gaat veel sneller. Overigens is het ook weer niet slim om met heel veel mensen te gaan verhuizen. Lopen er te veel mensen rond in huis, dan lopen jullie elkaar in de weg. Vraag 3 tot 5 mensen voor de verhuizing en je hebt meer dan genoeg hulp.

Tip 5: huur op tijd een verhuizer in

Wil je een verhuisbedrijf inhuren om je te ondersteunen bij jouw verhuizing? Doe dit dan op tijd. Ben je te laat met het inhuren van een verhuisbedrijf, dan is de kans groot dat er geen verhuizers beschikbaar zijn op de datum van jouw verhuizing. Een goede richtlijn om een verhuisbedrijf te bellen is 1 tot 2 maanden voor de daadwerkelijke verhuizing. Probeer er ook op te letten dat je een verhuisbedrijf bij jou in de buurt vindt zoals een verhuisbedrijf in Hilversum zodat er niet onnodig hoge voorrijkosten worden gerekend.             

Previous «
Next »