• Homepage
  • >
  • Series
  • >
  • Welke streaming diensten zijn er beschikbaar en wat zijn de beste streaming diensten?

Welke streaming diensten zijn er beschikbaar en wat zijn de beste streaming diensten?

  • Menfacts
  • november 2, 2023
  • Comments Off
wat zijn de beste streamingsdiensten

Met meer dan 1 miljoen abonnees blijft Netflix het grootste streaming platform van Nederland. Maar de Amerikaanse marktleider voelt de hete adem van tientallen andere streamingdiensten in zijn nek hijgen.

Welke streaming diensten zijn dan nog je zuurverdiende centen waard? Wat zijn de beste streamingdiensten anno 2023? En wat is een goed alternatief voor Netflix? Dat ontdek je in dit overzicht!

Netflix

Netflix is al meer dan 10 jaar de onbetwiste nummer 1 in Nederland. De Amerikaanse streamreus zit op een gigantische berg geld en pompt die cash in succesvolle eigen producties als ‘Stranger Things’, ‘The Witcher’, ‘The Crown’, ‘Ozark’, ‘Narcos’ en ‘Black Mirror’.

Maar je vindt er evengoed uitstekende buitenlands kwaliteitsseries zoals ‘La casa de papel’, ‘Dark’, ‘Squid Game’ en ‘Lupin‘ terug.

Netflix’ filmaanbod is dan weer hoogst wisselvallig. De streamingdienst strikte grote namen als Martin Scorsese (‘The Irishman‘), David Fincher (‘The Killer’, ‘Mank’), Spike Lee (‘Da 5 Bloods’), Alfonso Cuarón (‘Roma’) en de gelauwerde Nieuw-Zeelandse cineaste Jane Champion (‘The Power of the Dog’) voor enkele van de beste films van de laatste jaren.

Helaas is het mediabedrijf ook verantwoordelijk voor honderden bedroevende b-films die nooit het levenslicht hadden mogen zien.

Het goedkoopste abonnement ‘Netflix Basic’ kost je € 7,99 per maand.

Videoland

Wat is een goed alternatief voor Netflix? Met een basis-abonnement van € 4,99 val je alvast geen buil aan Videoland. Daarvoor kijk je de ijzersterke Nederlandse misdaadseries ‘Mocro Maffia’, ‘Sleepers’, ‘Incognito’ en de Belgisch-Nederlandse coproductie ‘Grenslanders’.

Naast binnenlandse producties serveert Videoland je internationale succesreeksen zoals ‘The Handmaid’s Tale’, ‘Devils’, ‘Evil’, én honderden films.

goed alternatief voor netflix

Disney+

Wat zijn de beste streaming diensten? Zélfs Netflix beseft dondersgoed dat Disney+ zijn belangrijkste uitdager is als antwoord op die vraag.

Voor Disney+ hoest je maandelijks € 10,99 op. Je krijgt er wel heel wat moois voor in de plaats. De streamingdienst van ome Walt heeft naast de volledige Disney-catalogus ook alles van Pixar, Star Wars, Marvel en National Geographic in huis.

Denk aan intergalactische series als ‘Ashoka’, ‘The Mandalorian’, ‘Andor’ en ‘Obi-Wan Kenobi’. Het Marvel Cinematic Universe laat het kleine scherm dreunen met het superhelden spektakel van ‘Loki’, ‘Moon Knight’ en ‘The Falcon and the Winter Soldier’.

Daarnaast binge je op Disney+ alle seizoenen van ‘The Simpsons’, ‘Futurama’ en ‘Family Guy’. Je vriendin wordt dan weer helemaal vrolijk zodra ze ‘The Kardashians’ en ‘Grey’s Anatomy’ spot naast de live-actionadaptaties van ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Belle en het Beest’.

HBO Max

HBO Max is het streaming platform van Warner Bros. Met zijn Basic-abonnement van € 5,99 is HBO Max een prima alternatief voor het prijzigere Netflix en Disney+. Als meerwaardezoeker kom je daarvoor beslist aan je trekken.

De vraag welke streaming diensten zijn er, verliest namelijk op slag alle relevantie als het je enkel om kwaliteitsseries te doen is. Zoek niet verder en haal vandaag nog HBO Max binnen.

Want hier vind je enkele van de beste tv-series die de mensheid ooit geproduceerd heeft. Ze luisteren naar illustere namen als ‘Band of Brothers’, ‘The Sopranos’, ‘Rome’, ‘The Wire’, ‘True Detective’ en ‘Game of Thrones’.

Ook mooi meegenomen: HBO Max heeft de Nederlandse uitzendrechten van ‘Friends’ én ‘Rick and Morty’ van Netflix afgesnoept.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video kost vrij weinig. Voor € 2,99 zit je maandelijks al gebeiteld.

Het aanbod van Jeff Bezos’ streamingdienst is natuurlijk wel iets minder indrukwekkend dan zijn wereldberoemde webwinkel. Maar je vindt er wel mooi sterkhouders uit de IMDb en MovieMeter ‘Top 250 beste films aller tijden’ als ‘The Dark Knight’, ‘Fight Club’, ‘Interstellar’ en ‘Goodfellas’ terug.

Qua eigen producties ziet Amazon het groots. Met ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ maakte de Amerikaanse streamingdienst meteen de duurste serie ooit. Alleen jammer dat het miljarden budget zich niet in even imponerende recensies vertaalde.

Apple TV+

Naast iPads, iPhones, Airpods, Macbooks and Apple Watches heeft Apple ook zijn eigen streamings dienst. Vaak krijg je bij aanschaf van een nieuw Apple product zoals een iPhone of iPad enkele maanden gratis toegang tot Apple TV+, maar wanneer je de betaalde versie neemt, betaal je €6,99 per maand. In plaats van kwantiteit lijkt Apple zich meer te richten op kwaliteit en exclusiviteit in het aanbod. Momenteel zijn series as Ted Lasso, Panchinko, For All Mankind en Shrinking populaire series op Apple TV+. Populaire films op Apple TV+ zijn momenteel o.a. Coda en Wolfwakers. 

Previous «
Next »