Het uitpakfeest kan weer beginnen!

  • Menfacts
  • december 1, 2022
  • Comments Off
uitpakken bierabonnement

Zoals je wellicht al eerder op menfacts.nl heb gelezen, hebben we voor 6 maanden een bierabonnement bij Beer in a Box afgesloten. Waar we in oktober al onze eerste box uitpakten, hebben we vandaag weer een nieuwe box ontvangen. Hier worden we zo enthousiast van dat we je meteen meenemen naar welke biertjes hier allemaal inzitten.  We zien deze keer bijna alleen maar nationale bieren met 1 uitzondering; de Must Kuld Paper Mill Coffee Porter van brouwerij Põhjala uit Tallinn, Estland.

1. White trash, witbier van Oproer brouwerij uit Utrecht. 5,2%

“A fresh witbier-style ale with a nod to the punkrock of our youth. Fruity, thirst-quenching with a little kick of orange peels. Well Hey! This beer’s more punk than me.“

2. Dikke Prins, sterk blond van brouwerij Durs uit Arnhem. 8,5%

“Ons bier “Dikke Prins”;  Theo Janssen, een rasechte Arnhemse cultheld. Hij veroverde met zijn voetbaltalent de harten van Arnhem, Amsterdam en Twente. Nu is de ‘Dikke Prins’ terug met zijn eigen bier. Een sterk blond bier met citrus en banaanachtige tonen. Hopinvloeden en koriander smelten samen met de warmte van de alcohol en een appelschil voor de Durs. Dikke Prins, ga er maar goed voor zitten” 

De Dikke Prins is een fris en sprankelend bier met een lichtblonde kleur. Het heeft een neutrale lichte dronk met een juiste hoeveelheid bitterheid en is prikkelend op de tong. De dorstlessende smaak, maakt het voor ons meer een biertje voor in de zomer.

3. SpaceQuad, quadrupel van brouwerij Astronaut uit Alkmaar. 9,8%

“De SpaceQuad gaat als een raket. Met tonen van koffie, chocolade en whiskey is deze quadrupel de hoogvlieger van Brouwerij Astronaut” 

We hebben de SpaceQuad al uitgeprobeerd. Het was zoals verwacht bij een Quadrupel een donker bruin bier. Het bier oogt wat vaal, met weinig gas en schuim. Hierdoor oogt het wat minder smakelijk, maar dat mag de smaak is vol evenwichtig.

4. 542, honing blond van Grutte Pier brouwerij uit Wyns. 5,8%

“Onze bieren staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben we 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn, maar samengevoegd wel: een bittere IPA en een zoete blond. Afzonderlijk al erg lekker, maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier” 

Nou ben ik persoonlijk erg benieuwd naar bovenstaand stukje. Wanneer je op de website gruttepierbrouwerij.nl kijkt kun je zien dat er 2 biertjes werden uitgebracht. Namelijk de 541 en 542. Helaas kan ik op de website hier verder weinig over vinden. Wanneer we gaan zoeken op Google, zien we dat deze 2 biertjes samen als ‘mengset’ worden verkocht. Helaas zit de 541 niet in onze Box, en zullen we het honing blondje zonder zijn bittere vriend moeten drinken, maar dat mag de pret niet drukken, maar maakt ons wel erg nieuwsgierig hoe het zal smaken om deze 2 biertjes te mengen.

5. Liquid Desserts NO 23, campfire cinnamon rolls stout, van Big Belly Brewing Company uit Breda. 11%

Ook deze zware rakker hebben we direct geprobeerd. De Liquid desserts No23 is een donker tot bijna zwartbier. Deze heeft wat meer bubbels en schuim dan de Spacequad, waardoor het er ook wat aantrekkelijker uitziet. Het bier smaakt zeer evenwichtig zoet, zuur en bitter, maar geen van deze drie overheerst. Zeker een bijzonder bier dat naar meer smaakt.

6. Grôote Kwèèk, Sterk blond, gebrouwen in opdracht van Kraftbier uit Tilburg. 7,9%

“Jij bent aan de beurt om bier te  halen. Je wilt laten zien dat je weet waar je het over hebt. Vol bravoure kom je aanzetten. Dat heb je goed geregeld vriend. Een bier met een grote mond. De hoppen geven dit bier haar bloemigheid, de mouten zorgen voor de volle smaak en dankzij de honing krijgt ze haar zware karakter.” 

7. Must Kuld Paper Mill Coffee Porter, porter van brouwerij Põhjala uit Tallinn, Estland. 7,8%

“A special version of our Must Kuld Porter brewed with coffee from Tallinn’s Paper Mill Roastery”

8. Dubbel Wit Zomerfit, dubbel wit van Vet en Lazy brouwerij uit Rotterdam. 7,0%

9.High Five, pale ale van House of Pint uit Utrecht. 6%

10. Lull’s wit, witbier van brouwerij de Grieze uit Lull (gemeente Venray). 6,2%

“Een zacht witbier met een fris en zomers karakter. De verrassende combinatie van gember, citroen en sereh prikkelen de smaakpapillen. Lull’s wit is ons lichtste bier en een echte zomerse dorstlesser” 

11. Dubbel, dubbel bier, van brouwerij Bruut Bier uit Zaandam. 6,5%

“Dubbel is a dark brouw beer. With smooth malty flavors that drive intensity. This beer is brewing a brighter future for all. Cheers to ‘beer for Humankind’”

12 Gooisch Stout. Stout van Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum. 8%

Previous «
Next »