Tips om deze lockdown door te komen!

  • Rogier
  • december 20, 2021
  • Comments Off
Tips om lockdown door te komen

Door de snelle opkomst van de Omikron variant bevinden we ons weer in een lockdown. Dit keer niet met een avondklok, maar wel met gesloten winkels, bioscopen, theaters, horeca, etc. De nieuwe corona maatregelen zijn gelukkig niet strenger dan de vorige lockdown, maar voor sommige mensen eist het gebrek aan sociaal contact en de mogelijkheid om niet naar buiten te gaan ook een behoorlijke tol op het mentale welzijn. Genoeg reden dus om wat quarantaine/lockdown tips te bedenken! 

Asl we iets zagen in eerdere lockdowns, was dat mensen veel minder gingen bewegen. Uiteraard heeft dat ook te maken met het feit dat de sportscholen dicht zijn, maar ook zonder sportscholen kun je in beweging blijven. Het is namelijk belangrijk om dit te blijven doen, zeker als je een lange tijd achter een bureau zit of op de bank ligt te binge watchen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende beweging krijgt. Tegenwoordig kun je online genoeg oefeningen vinden die je thuis kunt doen en wil je het echt goed doen, koop dan bijvoorbeeld een setje halters. Hierdoor hoef je niet naar buiten te gaan, maar kun je wel lekker sporten.

Zorg dat je mensen blijft ‘zien’

Door regelmatig te FaceTimen met vrienden of familie zorg je ervoor dat je contact kunt houden met de buitenwereld. Ook een digitaal gesprek kan voldoening geven na afloop en je beter laten voelen. Plus, het is een goede gelegenheid om je hoofd te legen. Kamp je met negatieve gedachten of voel je je niet lekker, wees dan niet bang om dit te benoemen in een dergelijk gesprek. De meesten van ons voelen zich een stuk beter als ze over hun problemen hebben gepraat. Een leuk idee is bijvoorbeeld om een standaard moment in te plannen waarop jullie gaan videobellen, denk bijvoorbeeld aan iedere vrijdagavond. Zo zorg je ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken in tijden waarin dit wat moeilijker is.

Tips om deze lockdown door te komen

Lees eens een boek!

Als je een boek leest, kun je jezelf even in een andere wereld verplaatsen. Zie het als een ontsnapping van de realiteit, iets wat in een pandemie helemaal nog niet zo gek is. Uit onderzoek blijkt verder dat het lezen van een boek meer voldoening geeft wanneer je tv hebt gekeken. Daarnaast maakt lezen je moe, waardoor je beter slaapt… handig als je daar problemen mee hebt. Bovenstaande geldt uiteraard alleen als het een goed boek is. Slechte boeken zorgen voor het tegenovergestelde.

Ook muziek luisteren is een goede manier om aan de realiteit te ontsnappen, zeker wanneer je dit doet met een koptelefoon op, en je je helemaal kunt afsluiten voor de buitenwereld. Daarnaast kun je tegenwoordig helemaal verdwalen in muziek en dan doelen we op de tips die bijvoorbeeld Spotify geeft aan de hand van jouw muzieksmaak.

Uiteraard hopen we dat je door de bovenstaande tips deze halve lockdown wat makkelijker kunt uitzitten. Belangrijk is om positief te blijven denken en je ook bezig te houden met andere zaken. Daar zul je in een pandemie misschien een andere afweging voor moeten maken, maar iets liefdevols doen voor een ander, loont eigenlijk altijd. Ga dus niet bij de pakken neer zitten en zorg dat je de baas blijft over je gevoelens en daarmee uiteindelijk je leven!

Lees ook: 5 must-have accessoires om de lockdown gezond door te komen

Previous «
Next »